Kaikki blogit puheenaiheesta Digidementia

Digipelit valmentavat liukuhihnatyöhön

Pokemon Go on luonnossa liikkumisen proteesi mielikuvitukselle. Pitää olla noita otuksia sen sijaan että nauttisi luonnosta. Pelillisyys on lapsille valmentautumista liukuhihnatyöhön, materiaalia tulee ja siihen pitää reagoida. 

Hyvää tarkoittavat hölmöt, monet lasten vanhemmat kuvittelevat, että lasten pelaaminen on hyödyllistä. Joo. Kehittää lapsista parempia pelaajia. Pelit ohjelmoivat neuroplastisesti lasten aivoja samaan mihin psykologit ohjelmoivat rottia sokkeloissa: palkinnon etsimiseen.

MLL unohtanut lapsen parhaan

Mannerheimin lastensuojeluliitto on hypännyt bisnesmiesten kelkkaan teknologisen determinismin hengessä lasten parhaan unohtaen, kuva. Ilmeisesti joku ns. mediakasvattaja on ollut asialla.  Toisaalta MLL:n sivuilta on hyvä teksti leikin merkityksestä lapsille. 

Mediaa 2 vuotiaille: 

http://www.mll.fi/vanhempainnetti/tietokulma/lapset_ja_media/media_ja_la...

Leikin merkitys: 

http://www.mll.fi/vanhempainnetti/lasten_leikit/leikin_merkitys_lapselle/

Pihalla digidementiasta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on pihalla digidementiasta, koska suositus ei ota huomioon lasten ikää, kuva 1. USA:ssa vastaava suositus on rakennettu lasten ikäkausien varaan, kuva 2.  

Lasten digidementia: 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/186539-lasten-digidementi...

Pasi Sahlberg ja digidementia

 

 Pasi Sahlberg toteaa useisiin tutkimustuloksiin viitaten, että ruutuajalla, nettisurffailulla ja kännyköiden räpläilyllä on "yhteys oppilaiden heikkeneviin oppimistuloksiin". Liika ruutuaika vaurioittaa lasten aivoja, video:

https://m..be

 

---------

 

LG:

Digidementiaa?

 Akatemian tutkimuksen tulos 12-vuotiaista nuorista saattaisi olla merkki laajalle levinneestä lasten digidementiasta

"Tutkituista nuorista joka neljäs on kyllästynyt kouluun ja "kokee, ettei koulunkäynti voisi vähempää kiinnostaa". Lisäksi joka kymmenes 12-vuotiaista on koulussa uupunut tai stressaantunut."

 

Aikuisten digidementia 1

Lasten digidementiasta on varoiteltu jo parisen vuotta. Nyt on herätty pohtimaan myös digitaalisen addiktion (DA) aikuisille tuottamia neurologisia ongelmia. Heikentynyt luovuus, masennus, todellisuuskuvan häiriintyminen:

Julkaise syötteitä