Kaikki blogit puheenaiheesta EM-jalkapallo

Miesten Euro

Parhaillaan käynnissä olevilta jalkapallon EM-kisoilta ei voi välttyä, vaikka pallon potkiskelu ei sinänsä kiinnostaisikaan. Eteenkin pienen ja sympaattisen Islannin uroteot eurokentillä ovat tehneet turnauksesta salonkikelpoista seurattavaa myös niille, jotka perinteisesti suhtautuvat nihkeästi urheiluun. Tämän johdosta urheilusta nousee pintaan myös näkemyksiä, joita ei kovin usein kuulla.

Bravo! Islanti voitti!

Onnea Islanti ja näkemiin piskuinen Englanti. Eu-eron myötä Englannista tuli kääpiö. 

Islannin väkimäärä on noin Tampereen talousalueen kanssa samaa luokkaa, eli Suomellakin olisi toki paljon opittavaa miten jalkapalloa voidaan pelata EM-tasolla, vaikka olosuhteet ja väestön määrä eivät ole tasan suurempien jalkapallomaiden kanssa.

Jalkapallon valuvika korjattava: maali 3 metriä leveämmäksi

# Katselimme tv:stä EM-kisojen jalkapallo-ottelua Ranska-Albania. Tuo matsi vahvisti edelleen minun käsitystäni siitä, ettää futiksen säännöt ovat pahasti valuvikaiset. Onko mitään laitaa siinä, että ottelua oli pelattu 90 minuuttia, ennen kuin Ranska sai ensimmääisen maalin? Ja sitten Saksa ja Puola pelasivat puolitoista tuntia 0-0, siis ilman yhtään maalia.

   Jalkapallo on varmaan terveellistä juoksentelua nurmikolla. Mutta mitä niitä maaleja kannattaa laskeskella, kun niitä ei näillä säännöillä synny kuin aivan harvoin ja sattumanvaraisesti?

Julkaise syötteitä