Kaikki blogit puheenaiheesta Geron

Giuditta

★★★ Oopperayhdistys Opera Box esittää Aleksanterin teatterissa Franz Lehárin harvoin nähdyn operetin Giuditta suomenkielisenä. 

Päähenkilö Giuditta (Riikka Hakola) on miesten jumaloima kaunotar, joka kamppailee ylpeyden, rakkauden ja intohimon välillä. Tarina kiristää vauhtia, kun Giuditta karkaa mieheltään komean upseeri Octavion (Markus Nykänen) matkaan. Sodan erottaessa rakastavaiset on tehtävä vaikeita valintoja.

Niskavuoren heikot naiset

★★★ TEATTERI Avoimet Ovet esittää kevään ensi-iltana Hella Wuolijoen tekstiin perustuvan Niskavuori: Loviisa ja Heta -näytelmän. Valinta panee odottamaan klassikkoa, mutta onneksi Heini Tolan ohjaus ja näyttämösovitus on hyvin moderni.

Realistisen lähestymistavan sijaan Tola on tuo esiin mielenmaisemia. Pois on heitetty mustavalkoisista Niskavuori-elokuvista tutut viljapeltojen aaltoilut, sankot, pankot, räsymatot ja keinutuolit. 

Megavanhukset

Vanhuus on megatrendi. Kirjaimellisesti vanha ystäväni Veikko hihkui eräänä päivänä riemusta kuultuaan radiosta, että hän on vuosikymmenten tauon jälkeen taas trendikäs.

– Viisikymmenluvulla oli päällä spittarit ja nahkatakki, alla Jawa. Voi pojat, ne olivat aikoja ne, vaikka silloin nulikkana tyydyttiin matkimaan muita. Mutta nyt me yli kasikymppiset kuulutaan vanhenevan Suomen kärkikaartiin. Uutisissa puhuttiin trendisettereistä, eikä se ole mikään koiranvirka.

Tuntematon mestari

★★★★ Klaus Härö on maalannut valkokankaalle oman mestariteoksensa. Tuntematon mestari on kuin arvokas taulu.

Tuntematon mestari. Ensi-ilta 4.1.2019. Ohjaus Klaus Härö. Käsikirjoitus ja alkuperäistarina Anna Heinämaa. Kuvaus Tuomo Hutri F.S.C. Leikkaus Ben Mercer. Rooleissa Heikki Nousiainen, Pirjo Lonka, Amos Brotherus, Stefan Sauk, Pertti Sveholm, Jakob Öhrman, Kristoffer Möller ja Eero Ritala. 

Julkaise syötteitä