Kaikki blogit puheenaiheesta Herkut

Friteerausta.

Tyhjensinhän toissa päivänä rapusumppuni. Tietenkin keittelin eilen ravut mutta sitten ennen pakastusta, taittelin parinkymmenen ravun pyrstöt. Loput pakkaseen.

Kuorin pyrstöt, tein  friteeraustaikinan; ohrajauhoa, öljyä, kananmunaa, suolaa, nesteeksi olutta.

Pyörittelin pyrstöt taikinassa ja paistoin voissa; siis en friteerannut.

Tarkoitus oli aamiaispöytään mutta kun huomenaamuyöstä lähden Tallinnaan hammaslääkäriin, jää täysnautinto vaimolle. Yhden maistoin ja voi, että hyvää.

Ohrajauho vehnän korvaajana on minun makuni mukaan hyvä. 

1-vuotiskakku talvisesongin aineksista

Meillä vietettiin hiljattain 1-vuotisjuhlia. Halusin tehdä pikkusiskon 1-vuotiskakun sesongin raaka-aineista, käytinhän esikoisenkin 1-vuotiskakkuun sesonkituotetta raparperia. 

Mutta mitä on sesongissa tammikuussa? Ensimmäisenä mieleeni tuli se entisajan mainos, jossa mummo vetää lumessa potkukelkalla ja huutaa: “Jaffat tulloo!” – Eli ainakin appelsiini olisi hyvä valinta.

Paras dippikastike – 3 vaiheen ohje

Meidän perheessä on hiljattain keksitty loistava kastikeohje. Tämä älynväläys on pakko jakaa teillekin. Itse en ole vielä tämän parempaa dippikastiketta maistanut. Kaiken lisäksi se sopii aika monenlaisiin tilanteisiin, niin arkeen kuin juhlaan, vaikka ihan pääruoan ainekseksi.

 

Paras dippikastike syntyy näin:

 

Tekeekö mieli sipsejä? Kokeile tätä!

Törmäsinpäs huippureseptiin! Uunissa rapeiksi paahdetut, mausteiset kikherneet ovat loistava, terveellisempi vaihtoehto esimerkiksi perunalastuille tai muille suolaisille snackseille. 

 

Raakasuklaasorbetti

Jäätelö ei liene ikinä mitään terveysruokaa. Eikä tämäkään hiljattain löytämäni suklaasorbetti sitä ole, mutta ehkä hieman terveellisempi kuitenkin kuin perinteinen kermajäätelö. Sitä pahinta syntiä eli sokeria on tässäkin ihan riittävästi.

 

Napakymppi: Paholaisen hillo ja juustokeksi

Törmäsin hiljattain todella maukkaaseen makuyhdistelmään, kun päätimme viimein avata jo tovin jääkaapissa nököttäneen Hiidenhillo-purnukan.

 

Sain heti vision: suolakeksi, sen päälle maustamatonta tuorejuustoa ja lopuksi nokare mietoa Hiidenhilloa (tai toki vaikka itse tehtyä paholaisen hilloa). Ja sehän oli napakymppi! Tässä yhdistyvät keksin suolaisuus, hillon makeus (ja tulisuus) ja tuorejuuston raikkaus. 

 

Että vinkiksi vain. Kuten mieheni sanoi, tällaiset keksit olisivat ihan mukavaa tarjottavaa vieraillekin.

 

Voiko ruoka olla syntisen hyvää

Munakoisoa olisi pitänyt kokata jo naistenpäiväksi.Ehkä se sopii myös viikonloppuksi tai ihan milloin vain. Itsekin sitä voi kasvattaa. Nyt alkaa olla aika pistää siemenet multaan. 

http://www.satakunnankansa.fi/Ruoka/1194881480153/artikkeli/jo+tuhat+vuo...

Mikä olisi parasta, jos se ei ole munakoiso?

Julkaise syötteitä