Kaikki blogit puheenaiheesta Jeesus Kristus

Kristittyjen kopioitu joulu

Mithralaisuus syntyi 4000 vuotta sitten (kuva).

Mithran syntymäpäivää vietettiin 25.12. 

Beetlehemin tähti: Mithralaiset tietäjät kokoontuivat joka vuosi Voiton vuorelle odottamaan maailman kuninkaan syntymistä. 

Neitseellinen syntymä: Iranissa on järvi, missä uskottiin säilytettävän Zoroasterin siemennestettä. Neitsyet kylpivät järvessä ja tulivat raskaaksi

-> tarina neitsyn Marian neitseellisestä synnyttämisestä.

"Jumala on kuollut" - vai onko?

Preussilaisen ateistin Friedrich Nietzschen (1844-1900) päätelmä Jumalan kuolemasta saa aidoimman merkityksensä pääsiäisen tapahtumissa. Pari tuhatta vuotta sitten pitkänäperjantaina Jerusalemin liepeillä ristillä todellakin kuoli Jumala. Ei siis pelkkä ihminen.

Tämä oli mahdollista ensimmäisen joulun tapahtumien takia. Tuolloinhan Jumala tuli ihmiseksi: Betlehemin tallissa syntyi ainutkertainen persoona, joka on olemukseltaan jumalinhimillinen. 

Piritorin putsaus

Siis siinä ei oo mitään falskii, vaikka muutaki räpätään. Se oli mun skidi Jesse, ku putsas Piritorin sillon pääsiäisenä. Tai siis oliks mun vai sen bärtsiläisen Jumpun skidi, mä en tiedä saletissa, mut se meni näin.

Jesse siis synty tallissa, ei siinä mitään, mä olin mestoilla. Jos joku ei tsennaa, niin skrivasin siitä jotain joskus. Se stoori on tuolla:

Enkeli Gabrielin sanoma

Olen aiemmin sivuuttanut enkeli Gabrielin lähinnä antiikin maalauksiin liittyvänä raamatun enkelihahmona ajattelematta sen enempää hänen merkitystä kristillisessä sanomassa. Tarkemmin asiaan perehdyttyäni ja kirjoituksia tutkittuani ja korkeampaa opetusta saaneena olen tullut siihen tulokseen, että Gabrielillä oli ja on keskeinen merkitys kristillisessä sanomassa, pelastuksessa ja sovituksessa Jeesuksen Kristuksen kautta.

Joulun sanoma

Yksi ystäväni toivotti minulle hyvää joulua muistuttamalla minua keskiajasta ja katolisen kirkon teokraattisesta terrorista. Ohessa kuva, johon kukaan ei ilmeisesti halua omistaa tekijänoikeuksia.

Sateenkaari

Raamatussa kerrotaan erityisistä liitoista maan ja taivaan välillä. Näistä liitoista yksi on savisilmälle näkyvä, eli liitto Nooan kanssa. Jumalan salaisuuteen kuuluu se, että näkyvä kätkee sisälle näkymättömän. Näkyvä on ohjaamassa ihmistä näkymättömään. Jumala loi maailman kuutena päivänä ja lepäsi seitsemännen. Liittojen tekemisessä voidaan eroittaa Kristuksen lunastustyö uutena liittona, johon sisältyy kaikki liitot maan ja taivaan välillä ja josta alkoi maailman kuudes päivä ja odotamme suurta juhlaa, eli sabatin päivän lepoa. Liittojen alkuunpanija on Kaikkivaltias Jumala.

Julkaise syötteitä