Kaikki blogit puheenaiheesta Kaupunkisuunnittelu

PERUSTELUJA pro Vanha Tapiola UNESCO:n MaailmanperintökohteeksI

Vanhaan Tapiolaan kuuluvat Asuntosäätiön luoman puutarhakaupungin alkuperäiset osat Itäinen lähiö (ml.

Vanha Tapiola UNESCO:n maailmanperintökohteeksi

Paikallisen asukasyhdistyksen Tapiolan Killan facebooksivuilla käydään jatkuvasti kiivasta keskustelua erilaisista Tapiolan kehityshankkeista, milloin Keskusaltaan luisteluradoista, milloin homekoulujen säilyttämisestä alkuperäisessä asussaan. Näissä keskusteluissa jokaisella on omat argumenttinsa. Muutosta vaativat eivät halua asua museossa ja muutosta vastustavat näkevät kulttuuriskandaalin kaikessa muutoksessa.

Uutta Helsinkiä ja uutta arkea

Helsinkiin on aina mukava palata pitkän tauon jälkeen. Menneen vuoden aikana ehdin viettää kotikaupungissani vain noin kaksi yhteenlaskettua kuukautta, sillä matkailu ja vaihto-opinnot veivät minut ensin Itä-Suomen, Valko-Venäjän ja Baltian kautta alas Balkanille, josta matka jatkui Turkin ja Keski-Aasian kautta Ukrainaan, Itäiseen Keski-Eurooppaan, Italiaan ja lopulta Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Maailmantilanteen ja maailmankuvani muuttuessa myös Helsinki ehti muuttua vuoden aikana monella tavalla, ja sen kaduilta on löytynyt taas paljon uutta ja ihmeteltävää.

Kaupunginrakennuspeliin Suomi-lisäosa

Suomesta on jälleen noussut hittipeli, Colossal Studiosin julkaisema kaupunginrakentelupeli Cities: Skylines. Realistisuuden lisäämiseksi pitäisi vielä rakentaa sellainen Suomi-lisäosa. Siinä olisi suuri haaste rakentaa alun alkaenkaan mitään, koska aina olisi joku katajanokkaseura vinkumassa maisemiensa perään. Sen jälkeen olisikin mukava pelata rakennuslupaa, kaavoituslupaa, ympäristölupaa jne. Kun kaikki nämä on kerätty voi kohdata ensimmäisen kentän pomon: kaavoitusbyrokraatin.
 

Julkaise syötteitä