Kaikki blogit puheenaiheesta Koulukiusaaminen

Psykopaatin käsikirja. Osa 1. Koulukiusaamisen alkeet.

Peruskoululainen, jos olet muita fiksumpi, verbaalisesti lahjakas ja suhteellisen lihaksikas, ryhdy koulukiusaajaksi. Siitä on hyötyä niin kouluaikoina, kuin myöhemmin työelämässä. Saat arvostusta ja huomiota. Se on aina hyväksi.

 

1. IDENTITEETTISI

Lukukokemus: Iida Rauma - Katoamisten kirja

Törmäsin joskus haastatteluun, jossa haastateltava kertoi, että lukee ainoastaan tietokirjoja sillä niistä saa uusia ideoita ja ajatuksia. Itse luen samasta syystä niin faktaa kuin fiktiota. Kertomakirjallisuus on harvoja tapoja matkustaa toisen ihmisen pään sisälle. Rauman teos sai minut tällaiselle matkalle ja pohtimaan ihmisten ja sukujen elämänkulkua yleisesti.

Hikke

Suuren suosion saanut #kutsumua-kampanja on herättänyt myös kriittisiä äänenpainoja, ja ihan aiheesta. Mietin itsekin, mitä tällainen kampanja oikeasti auttaa, muuta kuin tuomaan koulukiusaamisen laajasti tapetille. Ja mielestäni koulukiusaamisesta puhutaan muutenkin paljon julkisuudessa.

 

Päätin lopulta kuitenkin myös itse osallistua kampanjaan. Tähän olisi voinut valita montakin sanaa, mutta turhauttavin kohtaamani kutsuma(haukkuma)nimi on ollut hikke.

Julkaise syötteitä