Kaikki blogit puheenaiheesta Laki

Raamatun sairas rikoslaki

Koraanissa ei ole saria-lakia. Mutta:

Yhtiökokous

Jokin aika sitten kerroin minulle rakkaiden pihapuiden kaadosta. Siihen liittyen kerron miten kävi taloyhtiön vuosikokouksessa jossa tarkoitukseni oli käsitellä yhtiön hallituksen menettelyn laillisuutta sekä estää vastaavanlaisia hallituksen omavaltaisia toimeenpiteitä.

Vaietut kirjat ja asiat

Suomessa on tapana kehuskella maamme sananvapaudella. Tosiasiassa esimerkiksi suomettumisen ai­kakaudella ei julkaistu ilmapiiriin sopimattomia kirjoja, kuten Solženitsynin Vankileirien saaristo, joka julkaistiin 1970-luvulla suomeksi Ruotsissa.

 

Vika on mekaaninen – Verkkokauppa.com uhkaa perintätoimilla

Päivitys 15.3.2016: Verkkokauppa.com on palauttanut kellon ostohinnan korkoineen ja luopunut maksuvaatimuksistaan, KRL:n suosituksen mukaisesti. Ks. tarkemmin blogin lopussa.

 

Sen piti olla rutiinijuttu. Rannekellosta oli takuuaikana hajonnut rannekkeen kiinnitys, joten kiikutin laitteen takuukorjattavaksi. Verkkokauppa.comista kesällä ostamaani Samsung Gear 2 Neo -älykelloon oli myönnetty vuoden takuu, mutta laite tipahti yllättäen ranteesta vain kolmen kuukauden käytön jälkeen.

Mitä pahaa minä olen tehnyt?

Jokin aika sitten pahastuttiin Grand Theft Auto -videopelin modista, jossa oli mahdollista "raiskata" kanssapelaajia. Närkästystä ja "tällä kertaa menitte liian pitkälle" -henkeä videopeleihin liittyen? Ei mitään uutta skyboxin alla, siis.

"Jumala ei sama kuin Jeesuksen isä"

Varhaiset kristityt eivät olleet sidottuja kirkolliskokousten kaanoneihin. Vanhan testamentin koston jumalaa ja uuden testamentin Jeesuksen jumalaa ei aina pidetty samana. 

Toisekseen "koston laki" löytyy niin juutalaisilta kuin islamilaisilta. Onneksi yhteiskunnan laki ja raamatun/koraanin laki eivät useimmiten ole samoja paitsi fundamentalisteille.

Julkaise syötteitä