*

Kaikki blogit puheenaiheesta Lappi

Terveisiä Lapista

Lapissa, Saariselän erämailla -pari kilometriä Kopsusjärveltä Sompion suuntaan- vaellellut turistiryhmä kohtasi yllättäen ihmisen. Aluksi tämä pitkätukkainen ja -partainen, heavybändin basistia muistuttava hahmo oli säikky ja pakeni pusikkoon. 

Säikky ihminen herättää pelkoa tai kiinnostusta. Neuvoteltuaan turistiryhmä kallistui kiinnostuksen puolelle ja lupasi hyvät kahvit ja WSOP-konjakkihömpsyt. Tarjous osui. Ihminen lähestyi ja istui pälyillen kannon nokkaan. Pian paloi nuotio, kahvi ja konjakki maistuivat.

Vankikarkuri Sevettijärventiellä!

On alkutalvi 1971-1972 ja olen matkalla Nitsijärvelle. Edellisen kesän aikana olin kirvesmiehenä mukana rakentamassa uudet asunnot sikäläisille kolttasaamelaisille (mm. Vasko Fofonoff:ille ja Paavo Fofonoff:ille). Kyse oli KVT:n leiristä (kansainväliset vapaaehtoiset työleirit) ja leirin vetäjä, runoilija Jorma Eronen, oli päättänyt jäädä sinne talven yli, Marjukka-vaimonsa kanssa, koska he haluaisivat oppia kolttasaamea. Kutsuivat kylään eikä tällainen lentojätkä sen enempää tarvinnut.

Sole mikhään

Haaparantalaisyhtye The Meänland on hauska porukka, joka yhdistää reggaen ja meänkielen. Esimerkiksi oheisesta kappaleesta "Sole mikhään" ainakin bloggaaja tulee hyvälle tuulelle, niin viehättävän kielen kuin letkeän musan takia:

https://

 

Aamupäiväkuvia lapinmökin pihapiiristä

 

Mittumaaritervehys täältä Euroopan katolta +12 ja  ihania kesäpäiviä kaikile! t. hilkapien onnentyär

 

Syksy on luonnosta elävän parasta aikaa

Olen syysihminen. Silloin kun se vielä urallani oli mahdollista, vaihdoin lomarahatkin vapaiksi ja käytin ne kaikki syksyllä. Tämä vuodenaika on jo lapsuudesta asti tarkoittanut minulle metsän tuoksua, koivikossa kimmeltäviä vesipisaroita, punaisen ja keltaisen sävyissä loimuavaa maaruskaa, teerien suhahduksia syyssoitimella ja ensilumeen piirtyneitä riekon jälkiä tunturissa. Vaimo tosin sanoisi luultavasti, että syksy on aina sen toisen, vuorollaan kotiin jätetyn koiran pettymyksen sietämistä, haisevia eräkamppeita ja keittiön lattialla leijuvia riekon höyheniä.

Lappi kahdessa vuorokaudessa ja kaikki 21 kuntaa.

Kauan olen miettinyt käyväni Lapin jokaisessa kunnassa (21 kpl) yhdellä reissulla. Google mapsin mukaan https://goo.gl/maps/7TSKs tämä vaatisi n. 2000 km ja 27 tuntia. Reitin tekemiselle oli kaksi pelisääntöä:

1. Ei mielellään samaa tietä edes takaisin

2. Pysyttävä pääasiassa Suomen puolella.

Olen käynyt yhtä lukuunottamatta kaikissa Lapin kunnissa (Sallassa en oo käynyt). Minua on aina kiehtonut Lapin monipuolisuus.

Kysynkin lukijoilta asioita:

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä