Linux

Android-tietokone

Android on kaikkein yleisin Linuxin levitysversio ja jos se laskettaisiin itsenäiseksi käyttöjärjestelmäksi, se olisi kaikkein yleisin käyttöjärjestelmä. Pelkästään tänä vuonna Android-älypuhelimien myynti on noin 1,25 miljardia IDC:n mukaan. Linux on kuitenkin ollut yleisin käyttöjärjestelmä jo yli vuosikymmenen. Se löytyy suurimmasta osasta laitteita, joissa on verkkoliitäntä, kuten äly-TV, ADSL-reititin, langaton WiFi-tukiasema, WiFi-liitäntäinen tulostin jne.

Vanhaan Windows- tai MacOS X -tietokoneeseen kannattaa asentaa Ubuntu MATE

Microsoft lopettaa Vistan tukemisen huhtikuussa 2017. Se tarkoittaa, että uusia päivityksiä Vistalle ei enää tule. On siis riski, että käyttöjärjestelmä muuttuu vaaralliseksi käyttää, koska mahdollisesti löytyviä uusia tietoturva-aukkoja ei enää paikata. Windows XP:n tuki lakkasi jo kolme vuotta sitten, ja siitä olikin tiedotusvälineissä paljon asiaa. Vistaa on aika vähän käytössä, joten siitä ei ole paljonkaan ollut asiaa.

Red Hat Forum 2014 Helsingissä

Tämän vuoden Red Hat Forum oli 11. 6. Finlandia-talossa. Paikalla oli noin pari sataa osallistujaa ja erästä esiintyjää haastateltiin IT-viikkoon, Näin Linuxilla tehdään rahaa.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä