Kaikki blogit puheenaiheesta Pihalinnut linsssiluteina vaativia kuvaajalle

Pääskysen perheonni

Pääskyt lensivät tänään pesästään. Iskä ja äiskä syöttivät pieniä muutaman tunnin pesän likellä olevalla sähkölangalla. Sitten pääskyt vievät pinokaiset lentoharjotteluun hiukan pesästä kauemmaksi. Se on kai pääskyjen turvallisuusmääräys. Pesä halutaan pitää piilossa  ja myös poikaset halutaan pois pesän lähettyviltä.

Haudonta-aikana ovat jotkut pedot voineet päästä jyvälle pesän olinpaikasta ja pienet poikaset olisi helppo saalis nyt poimittavaksi.

Kesä ja lintulauta

Jätin lintulaudan kesäksi, kun emännyys oli kyhännyt siihen alle kukkapenkkinsä ja sanoi, että sitä ei saa nyt rikkoa. Normaalisti lintulaudan alusta on keväälä täynnä auringonkukan siemenen kuoria ja ituja. Eihän siinä mikään kukka pysy hengissä. Ilmeisesti pitää syksyyn mennessä kyhätä tuohon sellainen roskakaulus, että kukkapenkki säilyy.

Arat ja vikkelät pihalinnut

Pihalintujen pongaus  meillä tehtiin eilen ja saalis jäi  heikoksi. Jos se olisi tehty tänään, olisi lintuja ollut pihallamme huomattavasti enemmän. Noin 10 pikkuvarpusta, ainakin kaksi mustarastasta ja muutama vihervarpunen sekä pari harakkaakin. Yritin vangita niitä kamerallani. Pikkulinnuista ei helposti hyviä kuvia saa.  Ei ainakaan laadukkaaseen tulokseen pääse, kun linnut liikkuvat niin liukkaasti.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä