Kaikki blogit puheenaiheesta Ruokakulttuurin merkitys

Saslikki - şişlik - šašlyk - шашлы́к

Saslikki on alunperin Krimin tataarien käyttämä lihanvalmistusmenetelmä, joka kasakkien avulla kulkeutui niin Keski-Aasiaan, Turkkiin kuin myöhemmin neuvostotasavaltoihinkin. Saslikki on myös kurdien ruokakulttuuria. Meillä Suomessa saslikki on turhan tuntematon herkku, mutta jokainen suomalainen, joka kerran on joutunut sen tuoksun pauloihin, ei siitä luovu eikä hevin unohda..

Jouluksi liemi

Ruokaperinteitä siirtyy sukupolvelta toiselle. Muutoksiakin niihin ilmaantuu väistämättä.  Parhaimmat perinteet säilyvät. Sellaiseksi meille on tullut lihanliemi. Sillä joulun pääateria aloitetaan. Lihanliemi on  itse tehtyä, ei mistään valmiista kuutiosta. Lihanliemen jälkeen tarjoillaan voimakasta tummaa ja hiukan tulista lanttulaatikkoa sardiinien kera. Nykyisin pelkät sardiinit eivät enää riitä, vaan graavilohta, kylmäsavulohta ja mätiäkin on lanttulaatikon seuraksi. Niistä kaikki pitävät.

 

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä