Kaikki blogit puheenaiheesta Satavuotias Suomi

"Paskan Suomen keksiluokan murhenäytelmä"

"Suomi on paskamaa. Se on taloudellisen ja henkisen taantumuksen tilassa….”. Koska satun olemaan samaa mieltä kirjoittajan kanssa heräsi toteamus kiinnostukseni. Aloitin kirjan aamusta ja luulin, että luen sen päivän aikana ja samalla sen musta huumori maustaisi päiväni hetkittäisiä taukoja. Tarkoitan sillä, sitä, että voisin jatkaa askareitani taukojen jälkeen, jotain uutta saaneena. Niin ei käynyt vaan nukahtelin lukujen välissä. Se oli sitä samaa poliittisten suuntien ja puolueiden ruotimista mitä voi lukea kaikkialta muualtakin nykyisin.

Suomen ilkein mies

Luin Helsingin Sanomista, että Jyrki Lehtola, 53, on Suomen ilkein mies. Se varmaan pitää paikkansa, kun maan suurin päivälehti niin kirjoittaa. Nyt tämä ilkeä mies on julkaissut satavuotiaan Suomen kunniaksi juhlakirjan (Jyrki Lehtola: Suomi 100, S&S 2017).

Lehtolan kirja on täynnä ilkeyksiä julkisuudesta tutuille henkilöille. Se on kirja Suomesta, jossa elämme, ei Suomesta, jossa haluaisimme elää, kuten kirjaa juhlallisesti mainostetaan. Lehtola kirjoittaa välillä tosissaan kuin paraskin asiantuntija ikääntyvän Suomen ongelmista.

Satavuotiaan Suomen tärkein liikenneväline

Mikä mielestäsi on ollut satavuotiaan Suomen tärkein liikenneväline?

Ensiksi voitaisiin miettiä mikä on ollut satavuotiaan Suomen tärkein liikennevälinemuoto talouden kehityksen kannalta. Onko se laiva-, raide-, lento-, kuorma-autoliikenne, ym.?


Aikakaudesta toiseen se keskeisin liikennevälinemuoto on muuttunut. Vanhoissa elokuvissa näkee paljon hevosia töissä, kuljettamassa tavaroita. Sitten kun ihmisillä ei ollut rahaa henkilöautoihin, juna oli aika keskeinen liikenneväline.

Tribuutti satavuotiaalle Suomelle

Sata hyvää tarinaa Suomesta, olisi ollut hyvä blogin nimi. Nyt ymmärrettävästi moni asia alkaa satasella ja siksi päätin nyt muuttaa blogini nimi Tribuutiksi eli kunnianosoitus.

Tämä blogi yrittää nyt olla kunnianosoitus maalle, jossa olen ollut onnellinen ja ihmisille, jotka ovat tavalla tai toisella vaikuttaneet siihen, että moni ihminen voi hyvin.

Julkaise syötteitä