Kaikki blogit puheenaiheesta Synttärikakku

Seitsenkerroskakku

Tulipa tehtyä perjantaina 13. päivä synttärikakku. Päivän enteellisyydestä huolimatta kaikki onnistui hyvin.

Kakkupohja perinteinen 6 munaa, teemukillinen sokeria ja mukillinen jauhoja. teelusikallinen leivinjauhetta ja uuniin.

Paistan yleensä uunipellillä ja nyt leikkasin sitten paistetun pohjan kulhoa apuna käyttäen pyöreiksi kiekoiksi, jotka vielä veitsellä haloin. Alimmaisen pohjan tein kahdesta puolikkaasta jotka jäivät "leikkuutähteiksi".

Alimmainen kerros täytettä on vadelmaa, sitten vadelmaa ja mustikkaa, ja lopuksi hillaa.

Eräs lettukakku

Lettukakusta on myös synttärikakuksi.

 

Lettukakku on mukava piristys tavallisiin kakkuihin verrattuna ja kannattaa joskus kokeilla jos ei ole ennen tehnyt tai maistanut moista.

Ensin tehdään normaali lettutaikina ja paistetaan lettuja vino pino. Sitten annetaan lettujen jäähtyä kunnolla, vaikka seuraavaan päivään.

Paiskataan ensimmäinen lettu alustalle ja laitetaan hilloa eli täytettä päälle. Seuraava lettu ja kermavaahtoa väliin ja niin edelleen.

Kuivakakkukisan voittaja julkistetaan

No nyt on Yrjön synttärit juhlittu, vaikka tänään onkin se varsinainen synttäripäivä 80. Kuivakakkukisaan osallistui muutama henkilö. Seijan kirsikkakakku oli aika vaativa toteutettava, koska kirsikat pitää tilata erikseen sieltä mistä sattuu löytämään.

Jannen piimäkakku oli helppo ja vaivaton tehdä, pomerassin kuortakin löytyi kaapista, mutta piimäkaakun maku ei kaikkia oikein miellyttänyt, se oli paremminkin jouluun sopiva kakku.

Kuivakakkukisa

Hei sain idean kuivakakkukissan, kun aloin tehdä appiukon synttäreille kuivakakkua ennakkoon. Kun olin jo aloittanut huomasin, että vehnäjauhoja ei ole, joten tein kakun hiivaleipäjauhoista. (Maistuu hiukan mannaryynille).

En ilennyt sitä olla maistamatta, kun ei ollut kokemusta hiivaleipäjauhojen sopivuudesta kakkupohjassa. No siitä tulikin mieleeni, että varmasti useilla teistä on suvussa peritty tai olette itse kähveltäneet reseptin ja hyväksi havainneet.

Kakku; kuusi munaa anopille

Kuuden munan perinteinen kakkupohja Arin tapaan. Anoppi täyttää vuosia ja perinteinen onnittelukakku syntyy helposti näillä perusohjeilla:

 

Otetaan kaksi kippoa, vispilä, lusikka ja muki esille ja laitetaan pakastimesta mansikkamursketta jääkaappiin sulamaan.

Peruspohja on helppo nakataan mukillinen sokeria toiseen kippoon ja toiseen kippoon mitataan samalla mukilla vehnäjauhot. Vehnäjauhojen sekaan lisätään 1 tl leivinjauhetta ja vanilliinisokeria, sekä kaksi tai kolme ruokalusikallista perunajauhoja. 

Julkaise syötteitä