*

Kaikki blogit puheenaiheesta Kiina

Soturimunkin oppipojan ihmeelliset seikkailut

Kuopiolainen Joonas Tolvanen on kiinalaisten kamppailulajien ekspertti. Hän on Shaolin-temppelin entisen pääkouluttajan oppilas ja yksi harvoista länsimaalaisista, jotka saavat opettaa perinteistä Shaolin kung-futa Kiinan ulkopuolella.

Tolvanen lähti lukiolaispoikana ensi kerran Kiinaan opiskelemaan kung-futa kymmenen vuotta sitten. Tähän mennessä hän on tehnyt yhdeksän pitkää treenireissua Kiinaan ja viettänyt maassa vuosikausia. Suomessa hän on opiskellut lääkäriksi.

Yhden lapsen kansa

Kiinan yhden lapsen politiikka (1980-2015) oli maailmanhistorian tiukin ja kiistellyin syntyvyyden sääntelyohjelma. Se päättyi tänä vuonna, kun Kiina siirtyi kahden lapsen politiikkaan.

Kiinassa asuva toimittaja Mari Manninen haastatteli juuri julkaistuun kirjaansa tavallisia kiinalaisperheitä 35:n vuoden kokeilusta, joka mullisti jokaisen kiinalaisen elämän (Mari Manninen: Yhden lapsen kansa, Atena 2016).

Catwoman hoitaa homman

Mukavaa, että Kiinastakin löytyy jämeriä naisia. Tässä tuore tapahtuma eräässä ruokalassa:

https://

Miksi emme ymmärrä kiinalaista filosofiaa?

Otamme kiinalaisesta sota- ja urheiluhistoriasta esimerkin, jonka hahmotus meille ymmärrettävällä tavalla jää kunkin lukijan omaan käsityskykyyn ja tämän tiedostamaan logiikkaan --- 

Reilu 2000 vuotta sitten taistelujen lepotauolla kenraali Han katseli sotilaidensa meneillään olevaa lentopallon kaltaista peliä - aikansa. Lopulta kenraali kääntyi adjutanttinsa puoleen ja sanoi:

"Miksi riitelevät yhdestä pallosta - jakakaa kaikille oma pallo!"

 

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä