Lapset

Museo elää leikkien Lapualla

Lapualla Ränkimäen talomuseolla on kesäisin leikitty niin sanottuja perinneleikkejä jo lähes kaksi vuosikymmenentä.  Tapahtuma kestää  vuosittain kahden viikon ajan heinäkuussa: arkipäivisin kello 12-14  pihalla vilistää noin sata lasta leikkimässä ohjaajiensa  kanssa.  

Vanhemmuus ja käänteinen U-käyrä

Lasten pärjäämisestä koulussa ja elämässä on monenlaisia näkemyksiä. Yksi selitys menestymiselle on hyvät geenit. Vanhempien varakkuus ja sosiaalinen asema vaikuttavat myös  asiaan positiivisesti. Mutta jos varakkuus lisääntyy, kuvan U-käyrä, miten käy? Toisekseen hyvät geenit ja varallisuuskin korreloivat...

Lapset ja älylaitteet 3

Mikko Meriläisen ja Mona Moisalan artikkelista (kuva 1) käynee selville, että kyse on kouluikäisistä.  Nuoremmista ei kai sitten väliä, vertaa kuva 2. Tämäkin viittaa tuohon: 

Lapset ja älylaitteet 2

Kirjan luvussa 2 ”aivotutkijat” Katri Saarikivi ja Silja Martikainen höpsivät peilisoluista, kuva. Ja onpas irrelevanttia: 

Lapset ja älylaitteet 1

Kuvan kirjan 1. luvun ”aivotutkijat” Mona Moisala ja Kirsti Lonka eivät tiedä, että ihmisillä on kaksi toiminnallisesti erilaista mantelitumaketta: 

Skottilainen hangover

Viime marraskuussa seitsemänvuotias skottilaistyttö Lucie piirsi koulun piirustustunnilla oheisen teoksen, johon opettaja teki pienen kieliasun korjauksen sekä antoi kannustavan kommentin. Vanhempainiltana äiti Margaret Stevenson löysi tyttärensä piirustuksen sattumalta.. Isä Scott muisti Lucielle maininneensa kyseisenä sunnuntain aamuna, että äiti oli juonut "horrible juices".

Äidin kypsä itseironia on myös ihastuttavaa laatua.

LÄHDE

Tärkeää asiaa lasten oppimisesta!

Nämä Keltikangas-Järvisen ajatukset  lasten oppimisesta pitäisi jokaisen kuunnella:

”Sivuutetaanko opetusta uudistettaessa tieto lapsen kehityksestä? 

Jenny ja läskinmurtajissa kielletty puheen aihe

Ehdottamani keskustelun aihe mailman lihavuus päivänä oli, Jenni ja läskinmurtajat sivustolle ehkä liian vaikea 

 

Tässä vähän vaikeampi puheenaihe

WHO: Lasten lihavuus kasvanut kymmenkertaiseksi vuodesta 1975

Ylipainoisten lasten määrä on kymmenkertaistunut, mutta alipainoisia lapsia on vielä enemmän.

YLE11.10.2017

Lapset eivät ole luovia 5

Lapsilla ei ole henkisiä työkaluja osoittaa oikeaa luovuutta. Kun koulu antaa niitä, paljastuu ankea totuus. Syy ei ole koulun. 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/187076-lapset-eivat-ole-l...

Hei meitä steriloidaan!

Naisilla on lukuisia keinoja varjella itseään lapsen aiheuttamalta kahdeksantoista vuoden helvetiltä. On kierukat, vaahdot, ääni, kasvot, mielipiteet yms. jotka ehkäisevät tehokkaasti ei toivotun lisääntymisen.


Miehillä niitä kolme: Juomulliset ja juomuttomat kondomit sekä pimeässä loistavat kumit. Kukahan valopää viimeisenä mainitut on keksinyt ja mikä sen loisteen tarkoitus on? Luulisin - mutta voin toki olla väärässä - että pimeässäkin suurin osa miehistä katselee partnerinsa kasvoja tai niskaa eikä sitä, kuinka maila vilkkuu sisään ja ulos. 

Julkaise syötteitä