Kaikki blogit puheenaiheesta Nautinnot

Samovaari

Monilla on kotona neukkusamovaari, joko koristeena, vintin varastossa tai ehkä: oikeassa käytössä. Tula-kaupungissa tehdään niitä edelleen (venäläinen sananlasku: "Ei Tulaan samovaaria viedä") ja aivan toimiva käyttökampe se onkin. Sana samovaari (самoвар) tulee venäläisistä sanoista сам варить (keittää itse).

Nestemäinen sikuri parasta


Sikuria myydään paitsi jauheena myös paksuna mönjänä lasipurkeissa. Tässä on minusta intensiivisempi maku kuin jauheessa. 


Yksi teelusikallinen kuppia kohti riittää. Kuvan Izhevskistä ostettu purkki sikuria on tuotettu Jaroslavlin alueella.


Siirappimaisen aineen kitkerä poltettua sokeria muistuttava aromi saa miettimään, olisiko aineella sovelluksia leivonnassa.

 

Visa från Utanmyra

Ruotsalaisuus on monin tavoin positiivinen asia ja on pelkästään mukavaa, että meillä on tuollainen länsinaapuri. Turhan aikaisin kuollut pianisti Jan Johansson toi nerokkaalla tavalla ruotsalaisen perinnekulttuurin 1960-luvun jazziin. Oheinen laulu, Visa från Utanmyra, on kuolematon ja kestää kuuntelua vuodesta toiseen.

Art camera

Eilen avattiin uusi palvelumuoto maalaustaiteen ihailijoille. Mikäli haluaisit tutkia joitakin maalauksia hyvinkin tarkasti, niin pian sinun ei tarvitse enää mennä Berliiniin, Pariisiin, Amsterdamiin saatikka Pietariin. Google on kuvannut jo yli tuhat maalausta siten, että niiden resoluutio on omaa luokkaa (jokaisen maalauksen valokuvan koko on yksi miljardi pikseliä). Ensiksi taidekamera on ottanut maalauksesta yli tuhat skannausta, joita on sitten "liimattu" yhteen erillisen softwaren avulla.

Konjakit

"Konjakki on luonnon oikku, satumainen sattuma ja loistelias poikkeus"

Robert Delamain, yksi historian parhaimmista konjakkiasiantuntijoista.

===

Tunnetut ja arvostetut konjakit

Remy Martin - (per. 1724) - maailman myydyin VSOP

Julkaise syötteitä