Kaikki blogit puheenaiheesta Robotisaatio

Atlas

Elon Muskin tweetistä huomasin ja tilasin samalla Boston Dynamicsin kanavan Youtubessa.

Kun ohjelmoin robotin 40 vuotta sitten

Vietin 40 vuotta sitten Kone OY:n leivissä lukuisia öitä SANOMALASSA sisäänajamassa Sanoman systeemiosaston ideoimaa koejärjestelmää, jossa tietyt lehtiniput pudotettiin kuljettimelta pienin työnnettäviin kuljetuskärryihin, jotka toimitettiin lehdenjakajien piireihin. Vastuullani oli tuon systeemin ohjelmointi. Nykyisin tuota systeemiä sanottaisiin robotiksi

Tappajarobotit

Kemialliset ja biologiset aseet on kielletty. Robottiaseetkin pitäisi. Ideaalisia terroristeille. Pentagon käyttää tänä vuonna 12 miljardia dollaria tekoälyyn. VIDEO

Päättelyharha koneiden tietoisuudesta

Pentti Haikonen kuvittelee, että jos ei ”ole mitään tunnettua luonnonlakia, joka estäisi subjektiivisten tuntemusten olemassaolon ihmisen suunnittelemissa laitteissa”, kuva, sellaisen pitää olla mahdollista. 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/232063-valtaojan-suhteen-vastuu-kuulijoilla

 

Sama harha liittyy ns. rinnakkaistodellisuuksiin: koska fysiikan lait eivät kiellä niitä, multiversumi  voi olla olemassa. 

Opetamme koneälyä, vaikka emme edes ymmärrä evoluution jatkuvuutta

Tänään on muotisanoina rykelmä: automaatio, digitalisaatio ja robotisaatio – kaikki nämä tarvitsevat jatkuvuutta ohjelmointina. Ohjelmoitu elämä on myös evoluution perusrakenne.

Urheilu ja robotit

Lehtien urheilu-uutiset on helppo teettää tilastorobototeilla, koska journalistista panosta ei tarvita. Myös urheilijoiden haastattelut voidaan korvata tyhjäpuheroboteilla, koska mitään informatiivista ei niissä ole, vanhoja toisteisia fraaseja vain. 

 

Urheiluviihteen markkinointi uutisten yhteydessä lopetettava

3.3.2009 08:02 Lauri Gröhn

Ilmeet eivät ole tunteita

Hesarin tiedetoimittaja Timo Paukku höpsii otsikolla Ystävärobotti Pepper osaa lukea ihmisen tunteita.  Ilmeet, eleet ja äänensävyt eivät ole tunteita. Ne toki voivat ilmentää tunteita. Mutta tunne on reaktio jollekin, robotti Pepperin tapauksessa reaktio Pepperiä kohtaa. Vanhus on tavallaan vauvan roolissa. Kammottavaa!

Tekoäly: määrä ei muutu laaduksi

Tekoälyhöpöä tulee nykyisin kaikista tuuteista, kuva. Ikäänkuin määrä muka muuttuisi laaduksi. Väkisin väännetty "opettavainen"  kirja. 

David Lagercrantz: Se mikä ei tapa

Manipulaattori ei ole robotti

Manipulaattori ei ole robotti, eikä viihde korvaa hoitotyötä, kuvat.  

Höpövalhe Iltasanomissa. Pelkkä näppäinten painelu ei ole twiittausta:  

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1443147580599.html

Katso myös pläjäys konsulttihöpöä roboteista ja tekoälystä: 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/202860-konsulttihopoa-rob...

 

Konsulttihöpöä roboteista ja tekoälystä

Konsulttien kauppatavana on konsultti itse. Konsultit haluavat usein esiintyä julkisuudessa asiantuntijoina hypekirjallisuuden uskomuksiin perustuen, toiset jopa kirjoittavat samanlaista perusteetonta hypeä, kuvat. 

 

Kurzweilin singulariteetin mukaan älykkäiden koneiden kapasiteetti ylittää ihmisen kyvyt vuonna 2045, jolloin laitteiden transistorien määrä ylittää ihmisen aivojen neuronien määrä. kuva 3. Tuo on puhdasta roskaa, määrä ei muutu laaduksi.

Julkaise syötteitä