Kaikki blogit puheenaiheesta Yleisradio

Muistoissani televisio 1980-luvulla

Ensimmäinen konkreettinen TV-muistoni on kun katsoin isäni kanssa Leonid Brezhnevin hautajaisia syksyllä vuonna 1982.

Lasten ohjelmista katselin Pikku Kakkosta ja se alkoi silloin arkipäivisin kello 18:00 1980-luvulla. Olimme kerran jopa koulun kanssa vierailemassa Pikku Kakkosen kuvauksissa Tampereen Tohlopissa joko esikoulusta tai ensimmäiseltä luokalta Pirkkalan Naistenmatkan ala-asteelta. Pikku Kakkosen kuvauksissa olimme seuraamassa Timo Taikuria.

Trump ehdottaa oikeiston unelmaa: kulttuurin tuen lakkauttamista

Mahtaisiko kukaan eurooppalainen hallituspoliitikko, edes Berlusconi, uskaltautua ehdottamaan kaiken julkisen kulttuurin tukemisen lopettamista?

Donald Trump teki kirjaimellisesti niin antaessaan Valkoisen talon budjettiehdotuksen kongressille:

https://www.aol.com/article/news/2018/02/12/trump-budget-proposes-elimin...

Valtion yleisradiotoiminta lakkautetaan; taiteen ja humanististen tieteiden apurahat lopetetaan. Kokonaan.

Radio lievittää yksinäisyyttä

Kiitos kaikille suomalaisille radiokanaville, koska radion merkitys yksinäisyyttä lievittävänä mediana on tosi suuri. Yksinäisyyttä lievittävä vaikutus tulee suorista radiojuonnoista ja hyvästä musiikista. Kiitos vaan! 

smiley

T. Kimmo Hoikkala

PS. Sama videopuheena: 

https://www.facebook.com/kimmo.hoikkala/videos/vb.100001091109503/106433...

Naiset ja militarismi

Tänään kuulin YLE Puheelta keskustelun aiheesta miehet ja militarismi. Asiaan paneutui Miesten tunti -ohjelma, jolla on erittäin mielenkiintoisia teemoja ollut käsittelyssä aiemminkin. Usein politiikassa kuulee perusteltavan sukupuolen perusteella tapahtuvaa naisten suosimista sillä että he tuovat "naisnäkökulmaa" esimerkiksi viemäriverkoston kunnnostamista koskeviin päätöksiin. Sen sijaan kysymyksissä joissa naisnäkökulma olisi paitsi olemassa, myös erittäin tervetullut ja aiheellinenkin, sitä ei jostain syystä ymmärretä kysyä.

Ilmastohömppää tämäkin

Ennusteet ja skenaariot eivät ole "tutkimusta". Ilmastomallit ei pysty arvioimaan mahdollisia lämpenemisestä johtuvia emergenttejä muutoksia, joten ALUEELLISET ekstrapolaatiot ovat kyseenalaisia. Yle levittää molempien ääripäiden hömppää. http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/04/02/nakokulma-suomi-voi-lammeta-jopa...

Muistojen bulevardi

Mikäli, radiokuuntelijana, kaipaat jotain muuta kuin englanninkielistä nykymusaa tai tekoletkeätä juontamista niin tässä kolme vinkkiä niille, jotka eivät ole vielä löytäneet perille. Tuo Yle Yksi-kanavan Muistojen bulevardi on siitä paras, että se tulee jokaikisenä arkipäivänä kello yhdeksestä kymmeneen:

Julkaise syötteitä