SÄHKÖN HINTA

Sähkön hinta

Torstai 4.10.2012 – pekka olavi aho

 

Hallituspuolueet huutavat kurkku suorana työpaikkojen perään, samaan aikaan vauhti kiihtyy irtisanomisien ja lomatauksien synkällä rintamalla. Meitä perussuomalaisia syytetään samaan aikaan että meillä ei ole mitään kongreettisia neuvoja antaa tilanteen helpottamiseksi. Jokainen kuitenkin tietää että se ei ole totta, kyllä keinoja on ja paljon, mutta se ahneuden peikko on iskenyt parempiosaisiin hyvin tiukalla otteella. Otetaanpa tämä sähköhinta, meillä täällä pohjoismaissa on sähkö hyvin kallista. Aina verrataan sähköä eteläeuroopan hintoihin. Ei suomen tarvi sieltä hakea oppia, riittää kun me itse teemme sen mitä paremmaksi näemme. Miksi emme kansallista nykyisiä sähköyhtiöitä, siten että ne olisivat edelleenkin osakeyhtiöitä, kuitenkin niin että sähkön hinta muodustuisi vain siitä mitä firmalla on menoja. Jos yrityksillä on halpaa energiaa, he ovat silloin jo kilpailuasemassa n:o1. Miksi näin ei tehdä? Voitaisiin toki sähköyhtiöiden tuotosta jätää valtion taakse ns. investointi rahaa vuosittain joku määrätty summa. Sähköyhtiöiden johtajien palkkat eivät saisi kivuta aivan järjettömiin summiin, heille voisi jatkossa tieto- ja taitomäärän mukaan maksaa valtion hyväksymät palkkaluokat. Mielestäni sähkö pitäisi alistaa siihen yleishyödylliseen tarvikkeeseen jota ilman ei enää nykyihminen pärjää. Siksi jokaisen meidän on saatava sähköä alimpaan mahdolliseen hintaan, samoin pitäisi olla juomaveden kanssa. 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Säästöjen aika?

Lauantai 22.9.2012 – Pekka Olavi Aho

 

Elämme aikoja kun kaikessa haetaan säästöjä. Säästöt ovat tähän asti koskeneet vain köyhään kansanosaan ja varmaan jatkossa tulee vielä niin käymään aika pitkään jos sitten ei kukaan sormeaan nosta pystyyn. Säästöjä toki tarvitaan ja paljon, mutta niitä ei saa kohdistaa enää köyhään kansanosaan, sekä työssäkäyvien vero prosenttia ei saa eikä voi enää nostaa. Säästöt on haettava meidän raskaasta hallinnosta sekä valtion maksamat ylisuuret eläkkeet, ne olisi leikattava. Kansanedustajien määrä tulisi puolittaa ja avustajat pois. Ei muissakaan töissä tarvi avustajia. Pitäisi edustajan pärjätä omilla kyvyillään siellä Arkadian mäellä. Aikoinaan se oli vain osavuotinen työ, niin kuin on vieläkin. Palkka vain maksetaan koko vuoden mukaan, mitä ihmetteln suuresti.

Valtio voisi rakentaa Helsingin läheisyyteen kerrostalon kansanedustajille, jokaisella olisi pieni yksiö ja sieltä olisi joka aamu heille sopivaan aikaan kuljetus eduskuntaan ja illalla pois. Näin voitaisiin säästää heidän kulukorvauksissaan suuri summa. Niinä aikoina kun talon on tyhjä niitä voitaisiin vuokrata hotellin tapaisina. Voi vain ajatella kuinka suureksi säästöt muodostuisivat.

Jos valtiovallalla olisi haluja he voisivat säätää lain jolla suojattaisiin suomen työläisten irtisanomisturva, että heitä ei voisi noin vain pistää ”kilometritehtaalle” Lailla voitaisiin myös turvata se että, jos on pakko irtisanoa niin korvaukset maksettaisiin sen mukaan kuinka paljon on työvuosia takana.  

Harmaan työvoiman eteen hallituspuolueet eivät ole tehneet juuri mitään olellista. Edelleen on rakennuksilla suuri joukko pimeitä firman pyörittäjiä ja joukkio kasvaa. Onkohan nyt menty jo niin pitkälle meillä Suomessa että suuri raha johtaa meitä lamasta toiseen.

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

SUOMEN ASELAKI

Torstai 30.8.2012 – pekka aho

Keskisuomessa tapahtui hyvin ikävät ampumistapaturmat jotka kohdistuivat vielä lapsiin. On selvääkin selvempi että jos ei olisi yhtään asetta maailmassa niin tälläiset jäisi tapahtumatta. Jokainen kuitenkin käsittää että se ei ole mahdollista, aseita on aina ollut ja varmaan aina tulee olemaankin? On syytä muistaa että lapsia kuolee Suomessa paljon enemmän esim. liikenteessä, näin voisi ilkeästi todeta että, eikös autotkin voisi poistaa? Sekin on sula mahdottomuus. Suomen aselaki on mielestäni tarpeeksi tiukka, valvonta on poliisien hallinnassa ja jokaisella vastuuntuntoisella metsästäjällä on kotona asianmukaiset säilytys tilat. Lisänä voitaisiin ajatella että vaadittaisiin kolme erillistä asekaappia ja ne olisivat vieläpä eri huoneissa, mieluimmin eri rakennuksissa. Yhdessä säilytettäisiin aseen rungot yhdessä lukot ja kolmannessa patruunat. Näin ei kukaan äkkipikaistuksissaan asetta voisi ottaa esiin. Koskaan ei kuitenkaan saada täysin varmaa järjestelmää, aina on oleva pimeitä aseita ja mitä enemmän viranomaiset lakeja tiukentavat niin enemmän pimeiden aseiden määrä kasvaa. Pimeät aseet ovatkin ne ongeman ydin. Niiden hävittämiseen jos joku keksisi jonkun konstin se olisi Nobelin arvoinen juttu. Tätä odotellessa on syytä vain pitää asiat kuten ne nyt ovat. Mitä enemmän kakkaa pöyhii sitä enemmän se haisee.

Kommentoi kirjoitusta.

Onko kapitalismista tulossa uusi uskonto?

Torstai 16.8.2012 – pekka olavi aho

 

Kuntavaalien lähestyessä taasen alkavat poliittiset voimat henkäillä ”vaalikarjaan” päin. Mielistellään ja luvataan kaikkien asioiden tulevan hyväksi jos vain sinne päästään. Todellisuus on kuitenkin toinen, kuten sen on huomannut jokainen äänestäjä vuosien saatossa. Nyt kun olemme EU:ssa asiat ovat vielä huonommin. Jos meidän lakeja hieman muutettaisiin, ylisuuret optiot ja voittojen älytön kerääminen lopetettaisiin niin silloin pienet ja keskisuuret firmat menestyisivät paremmin. Loppuisi harmaa talous, tulisi SUOMALAISEN miehen ja naisen työ taas arvoon arvaamattomaan. Muistan sanan KONSENSUS,  silloin se sana särähti korvaani aika pahalta, eikä todella vienyt kauaa kun alettiin saneeraamaan tuli lama ja sen myötä mikään ei enää kannattanut. Sitten tuli uusi sana GLOBAALI taasen saneerattiin ja firmat vietiin pois maasta. Manu antoi vielä luvan viedä vauuttaa ulos. Siitä lähti suomineidon ryöstäminen ja vanhojen arvojen hautaaminen. Raha saa nykyään määrätä kaikesta, ei ole millään muulla paljoakaan arvoa. Vahusten hoitoa laiminlyödään joissakin kunnissa törkeästi. Samaan aikaan sosiaalipalveluja jaetaan maahanmuuttajille, terveille työkykyisille ihmisille. Tämä on väärin. Harmaan talouden kuriinsaamisella ei pidetä mitään kiirettä, sillä suuret yhtiöt hyötyvät näistä. Norjasta saisi hyvän esimerkin miten siellä hoidetaan harmaan talouden asiat. Suomessa monikaan poliitikko ei uskalla äänen siitä paljoakaan puhua, sillä sponsori sopimuskatkeaa. Suomi on hyväveliverkostojen luvattu maa, meillä pieni sisäpiiri hoitaa raha-ja poliittiset päätökset ilman että kansaa siinä paljoa kuullaan. Hyvä esimerkki on tästä euroon meno.

Toivottavasti meidän jälkipolville on suotu sen verran viisautta että he tajuavat muuttaa yhteiskuntaa parempaan suuntaa. Tälläinen touhu vie tuhkatkin pesästä. 

airanpoika
Perussuomalaiset Turku

Ent. hitsausalan yrittäjä/hitsaaja nyt eläkkeellä Ak/ews

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu