Talousmetsä ajattelua muutettava

Ilmastonmuutoksen torjumisen ja luonnon monimuotoisuuden vaalimisen takia metsien talouskäytön  ajattelua on muutettava. Suomi elää metsästä lienee lähes kaikille tuttu sanonta. Tämän lauseen sisältöön on kuitenkin saatava uutta merkitystä.

Somevaari Aku Eronen
Somevaari Aku Eronen

Metsät toimivat nykyään paljon myös ihmisten virkistyspaikkoina ja hiilinieluina. Nyt kun tiedetään metsien merkitys hiilivarastoina ja ilmastonmuutoksen jarruttajina, koko metsien talousajattelua on muutettava. Metsien suojelua on lisättävä tuntuvasti ja suojelusta on maksettava metsänomistajille niin hyvin, että suojelualueista jopa kilpaillaan. Kun metsänomistajat haluavat taloudellisistakin syistä suojella metsiään, hakkuut vähenevät. Kun talouskeskusteluissa ei enää puhuta metsänomistajista vaan hiilivarastojen omistajista, ollaan pitkällä tavoitteessa.

Teollisuus ja rakentaminen tarvitsevat silti jatkossakin puuta ja sitä on niille toimitettava. On löydettävä kuitenkin tasapaino tämän käytön ja hiilivarastokäytön välillä. Se on koko ihmiskunnan etu globaalisti.

Kirjoittaja on somevaari Aku Eronen. Hän on keskustan eduskuntavaaliehdokas Uudellamaalla.

Somevaari Aku Eronen
Keskusta Myrskylä
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Aktiivinen seniori Myrskylästä. Alkujaan maalaistalon poika Savosta. Työura atk/it-alalla Helsingissä. Yrittäjänä 8 vuotta ja yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana 4 vuotta. Vuoden vapaaehtoistyöntekijä vuonna 2016, jonka ansiosta linnanjuhlissa samana vuonna. Naimisissa leskeyden jälkeen toista kertaa. Yksi lapsi ja kaksi lapsenlasta. Luontoasiat tärkeitä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu