Turvallisuutta ja elinvoimaa

Turvallisuus edellä

Venäjän aggressiivinen laajenemispolitiikka nostaa turvallisuuden ehdottomaksi ykkösteemaksi näissä eduskuntavaaleissa. Meillä on aina kiitettävästi huolehdittu puolustuskyvyn ylläpidosta hallituskokoonpanoista riippumatta. Tätä on jatkettava ja NATO -jäsenyys vietävä maaliin. Turvallisuus laajasti tarkoittaa myös kyberuhkien torjuntaa ja syrjäytymisen ehkäisyä. Hyvinvoiva yhteiskunta, jossa kaikista huolehditaan, on helpompi pitää turvallisena.

Maaseudun elinvoimaan panostettava

Maaseudullakaan kaikki eivät ole maanviljelijöitä, lihantuottajia tai metsänomistajia. Osa meistä haluaa vain asua väljemmin ja rauhallisemmassa ympäristössä. Omakotitalo, puutarha ja pieni kasvimaa riittävät. Työpaikka voi olla läheisessä kaupungissa. Julkisen liikenteen palveluita harvoin pystytään kohtuuhintaan pitämään riittävän hyvinä. Näin olleen työssäkäynnistä ei saa tehdä liian kallista korottamalla autoilun hintaa. Ei sittenkään, vaikka ympäristösyistä siihen olisi perusteita. Monipaikkaisuutta ja etätyötä tuettava. Jos kaikki pakotetaan suuriin asutuskeskuksiin, niiden asuntojen hinnat nousevat kohtuuttomiksi kovan kysynnän vuoksi. Ketä ja mitä palvelee maaseudun autioituminen? Ukrainan tilanne on myös konkreettisesti osoittanut, että oma ruokatuotanto on turvattava jo huoltovarmuudenkin vuoksi. Elinvoimainen maaseutu on koko yhteiskunnan etu, ei vain maalla asuvien.

Yrittäjyys, työ ja hyvinvointi

Yrittäjyys luo työtä ja työ kasvattaa hyvinvointia. Ei tämä mitään rakettitiedettä ole.
Yrittäjyyden edellytykset on turvattava ja niitä on kehitettävä koko ajan maailman muuttuessa. Tähän liittyen hyvä koulutus on Suomen kilpailuvaltti ja siihen on panostettava vahvasti. Vain tuottavan yrittäjyyden ja työn avulla kykenemme säilyttämään pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan.
On hyvä, että panostetaan kasvukeskuksiin, mutta maaseutuakaan ei saa unohtaa. Jo huoltovarmuudenkin takia oma ruokatuotanto on turvattava ja maaseutu pidettävä elinvoimaisena ja vahvana.

Ilmastonmuutos pysäytettävä

Emme saa tinkiä tavoitteesta rajoittaa ilmaston lämpeneminen Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden mukaisesti. Tämä on oikeastaan ykkösteema, mutta ilman turvallisuutta, korkeaa työllisyyttä ja kunnossa olevaa taloutta tämäkään tavoite ei toteudu. Hiilijalanjälkeä on pienennettävä kaikilla sektoreilla eli tämä koskee niin kansalaisia, yrityksiä kuin yhteisöjäkin. Myös maa- ja metsätalouden osuus on tunnustettava ja keinot laskea niiden hiilijalanjälkeä on löydettävä. Pienentämistä ei saa kuitenkaan tehdä kannattavuuskriisissä muutenkin olevien tuottajien kustannuksella. Maksajat on löydettävä muualta.
Keinovalikoimassa käytettävä mieluiten verotuksellisia kannustavia porkkanoita. Haittaverotkin otettava käyttöön elleivät porkkanat riitä.

Somevaari Aku Eronen
Keskusta Myrskylä
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Aktiivinen seniori Myrskylästä. Alkujaan maalaistalon poika Savosta. Työura atk/it-alalla Helsingissä. Yrittäjänä 8 vuotta ja yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana 4 vuotta. Vuoden vapaaehtoistyöntekijä vuonna 2016, jonka ansiosta linnanjuhlissa samana vuonna. Naimisissa leskeyden jälkeen toista kertaa. Yksi lapsi ja kaksi lapsenlasta. Luontoasiat tärkeitä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu