Mantelinen raparperipaistos

Kuten jokainen teistä, olenhan minäkin laittanut ruokaa. En kuitenkaan siitä tee numeroa, koska en ole koskaan ajatellut, että ruoan valmistaminen olisi sellainen asia, joilla pitäisi kilpailla tai kerskua vaan ruokaa tehdään tunteilla miettien niitä, joille ruokaa tarjotaan.

Tietenkin kiltti tai/ja hyviä tapoja tunteva ihminen kiittää ja kehuu ruokianikin. On kuitenkin yksi kokkausalue, joka minussa herättää intoa, mutta kenties siksi, että useiden vuosien kokemuksella olen huomannut, että ihmiset pitävät luomuksistani ja ne on piirakat, suolaiset ja makeiset.

Anoppi opetti minulle kuinka esimerkiksi mustikka- ja sienipiirakoita tehdään. Hän rakasti niitä.

Tämä ei ole ollut kokkausblogi, mutta kevään kunniaksi ja koska kenties joku lukijoista ehkä tarvitsee kevätjuhlien alla jauhottomia leivonnaisia, niin laitan se tähän.

Mantelinen raparperipaistos

1 litra raparperipalasia

100 grammaa tummaa sokeria

1 desilitra vettä

Laitta kaikki ainekset kattilaan ja keittää kunnes raparperipalat pehmenevät. Ota raparperit pois vedestä. Laita raparperit voidetulle piirakkavuoalle.

Sekoita harukalla kulhossa:

75 grammaa laktoositonta margariiniä tai voita

100 gramma tummaa sokeria

100 grammaa mantelijauhoa

Kaada seos tasaisesti raparperien päälle ja laitta vuoka 200 asteiseen uuniin ja paista 15-30 minuutia.

Tarjoile vaniljajäätelöllä tai kermavaahdolla.

Espanjaksi: Ruibarbos al horno

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu