Reissu Räyskälään

Marskin Maja

En ollut koskaan aiemmin käynyt Räyskälässä. Vuosia sitten en edes tiennyt paikan olemassaolosta. Nyt oli hyviä syitä käydä siellä ja yllätyin, kuinka pienen alueen sisällä oli niin paljon mielenkiintoista nähtävää.

 

Räsyskälässähan sijaitsee yksi Suomen historian mielenkiintoisimmista paloista, Marskin Maja. Maja on karun näköinen mutta mielenkiintoinen puuarkkitehtuurin esimerkki. Maja sijaitsee erittäin kauniissa paikassa honkien ympäröimänä järven rannalla.

Räyskälässä on mielenkiintoinen kahvila, jonka nimi viittää tunnetuihin Lopen perunoihin. Kahvilan nimi on Perunakuoppa. Muutaman askelen päässä perunakuopasta on Räyskälän pieni kyläkauppa. Se on eräs harvoista vielä toimivista entisajan kyläkaupoissa. Tänä päivänä se on nähtävyys sekin.

Yksi Suomen lentokentistä on Räyskälässä, ja siellä on myös leirintäalue. Lentokentän vieressä on järvi.

 

Koko alueen voi käydä läpi polkupyörällä tai kävelemällä. Loppelaiset ovat rakentaneet alueelle Poron luontopolun. Reissu Räyskylään oli erittäin mielenkiintoinen.

Poron polku.

En español: En Räyskälä

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu