Kylästä kylään

Kyläasiamies Lotta Paakkunainen puhumassa.

Lauantaina pidetyssä Pullin kylän kesätapahtumassa vihittiin käyttöön frisbeegolfrata. Rata oli rakennettu kyläläisten talkootyönä. Tapahtumaan osallistuneet kuuntelivat kyläasiamies Lotta Paakkunaisen ja Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan puheenjohtaja Jani Melingin puheita. Meling kiitteli kyläläisten aktiivisuutta. Puheissa korostettiin koulun merkitystä kylän vetovoimaisuuden ja aktiivisuuden edistäjänä. Pullin koulu on ollut ja on nytkin lakkautusuhan alla.

Puheiden jälkeen kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Katriina Nousiainen ojensi Pullin koulun lapsille kassillisen kiekkoja. Lapset ottivat lahjoituksen iloisina vastaan. Kiekkoja on monenlaisia, ja yksi niistä päättyi Mellingin käsiin. Melling leikkasi nauhan ja heitti ensimmäisen kiekon, joka lensi kauniisti ja kauas siihen suuntaan mihin sen pitikin lentää.

Olimme Pullin kylän kesätapahtumassa Ikkalan kylän edustajina. Kylien välistä yhteistyötä on ollut aiemmin esimerkiksi Karisjärven ja Ikkalan kyläyhdistysten välillä, ja ikkalalaiset ottivat pullilaisten kutsun ilolla vastaan. Tulevaisuudessa kylien yhteistyötä tarvitaan lisää, niin hyvinä kuin huonona aikoinakin. Kyläkoulujen lakkauttaminen on huono asia maaseudun asukkaille, ja sen pitäisi olla huono asia myös kaupungin keskustassa asuville. Tarvitsevathan kaupunkilaisetkin maaseutua.

Pullista ajoimme Karisjärven entisen koulun pihalle. Tämä koulu on nykyisin yksityisomistuksessa, mutta siellä karisjärveläiset järjestävät edelleenkin jokakesäisen kesätorin. Torilla oli maalaismarkkinoiden tunnelma haitari- ja viulumuusikoineen, letunpaistajineen ja myyntikojuineen. Ilma oli suotuisa, ja järjestäjien mukaan tänä vuonna oli ennätysmäärä yleisöä. Karisjärvellä oli mukava tavata iloisia ihmisiä. Yhdessäolo tekee ihmeitä ihmismielelle. 

Maalaisromantiikkaa ehtii vielä kokea tänä kesänä Ikkalan elopäivänä, joka pidetään lauantaina 17.8.2019 juhlatalo Kokin pihapiirissä. Myyntipöytiä kannattaa varata mahdollisimman pian. Elopäivänä on ohjelmaa koko perheelle. Tässä ilmoitus Ikkalan kyläyhdistyksen verkkosivuilta: Elopäivä pidetään 17.8. klo 11-15 Juhlatalo Kokin pihalla, Pusulantie 1027. Ohjelmassa puhallinmusiikkia ym. Paikalle toivotaan erityisesti paikallisten tuotteiden myyntiä. Myyntipaikat 5 € / pöytä. 050 433 6556 / Liisa Jäppinen

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu