Tónlek 2019 – Sointuleikki Arvikassa

Arvikan Kyrkviken

Pohjoismaiden jousimusiikkikurssi Tónlek järjestettiin tällä viikolla Ruotsin Arvikassa. Kurssiin on mahtunut monenlaisia tapahtumia ja tekemistä.

Viikko norjalaisten, grönlantilaisten, islantilaisten, tanskalaisten ja ruotsalaisten lasten, nuorten ja aikuisten kanssa on ollut antoisa. Se on ollut uusi kokemus, johon lähdimme avoimin mielin. Toki ennen matkaa  oli lukuisia huolia, jotka päivästä toiseen hävisivät.

Jousisoittimiin keskittyneellä leirillä osallistujat puhuivat etupäässä ruotsia, tanskaa ja englantia, mutta myös meidät suomenkieliset otettiin huomioon. Missään vaihessa ei tullut sellaista tunnetta että jää jostakin paitsi, koska ei ymmärtänyt mitä sanottiin. Joka aamu pidettiin infotilaisuus päivän tapahtumista, ja se helpotti paljon ymmärtämistä. Aina löytyi joku jonka kanssa keskustella, ja aina kun kysyi jotakin, sai siihen vastauksen. Kaikki olivat ystävällisi, iloisia ja reiluja.

Kurssin parasta on ollut se, että lapset ja nuoret saivat tasokasta musiikkiopetusta monta tuntia joka päivä. Klassisesta musiikista kiinnostuneet lapset ja nuoret saivat olla yhdessä vaihtaa kokemuksia, harjoitella musiikkia eri kokoonpanoissa  ja kuunnella toistensa soittoa. Me aikuiset seurasimme kahden orkesterin harjoituksia ja osallistuimme eri konsertteihin. Itselleni yksi mielenkiintoisimmista kokemuksista oli katsoa, kuinka erilaisia ja eri-ikäisiä soittajia opastettiin ja ohjattiin. Yhdessä soittaminen kehittyi päivästä toiseen paremmaksi, ja loppukonsertti oli upea.

Tónlek-musiikkileirin paikkavalinta oli osuva. Ingesundin musiikkikoulun avarissa ja tasokkaissa tiloissa ei ole moittimista. Koulussa on kaksi hienoa konserttisalia.

Majoituimme Arvikan kansanopisto tiloihin. Huoneet olivat pieniä mutta siistejä. Ruoka oli hyvää kotiruokaa, ja välipalana oli hedelmiä. Vasta viimeisenä päivänä lapset saivat makeaa syödäkseen.

Koulu on veden ympäröimä, ja uimaranta on lähistöllä.

Meistä kaikista pidettiin hyvää huolta, ja mielessä on jo tulevan kesän Tónlek.

Tónlek-leiri on järjestetty kesäisin vuodesta 2013 asti.

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu