Unioninkadulla

Unioninkadulla Senaatintorin kohdalla

Helsingin keskustassa oleva Unioninkatu on yksi kaupungin mielenkiintoisimmista kaduista siinä sijaitsevien rakennusten ja puistojen, sekä sen mielenkiintoisen historian takia. Saattaa olla, että ulkomaalainen matkailija kuvittelee kadun nimestä että se viittaa Euroopan unioniin. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kadun nimi on Venajan keisari Aleksanteri I:n antama. Se on se katu, jolla keisari saapui Helsingin keskustaan.

Itsenäisyyden jälkeen kadulle on ehdotettu muita nimiä, kuten Yliopistokatu tai Itsenäisyyden katu. Historian mukaan kadun vanha nimi oli Läntinen Kirkkokatu.

Muutama päivä sitten kävelin edestakaisin Varsapuistikon ja Senaatintorin välissä olevaa kadunpätkää pitkin. Katu jatkuu Tähtitornimäen puistoon saakka. 

Unioninkadun ja Kaisaniemenkadun risteyksessä olevassa Varsapuistossa sijaitsee eräs kaupungin upeimmista veistoksista. Sen on taiteilija Emil Cedercreutzin taideteos ”Äidinrakkaus”.

Espanjankielinen versio kirjoituksestä löytyy täältä: Descubriendo Suomi

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu