Aleksis Kiven kivi

Kivileivos

Aleksis Kiven tuotanto on ollut lähellä sydäntäni. Olenhan asunut Nurmijärvellä ja käyn Nurmijärvelle usein. Viime vuonna Aleksis Kiven päivänä kuulin kivi-leivoksista, ja kun kävin leivoksia myyvässä kahvilassa, ne olivat jo loppuneet.

Nyt kävin ajoissa hakemassa niitä kivi-leivoksia. Leivoksia tuottamanja myymän leipomon verkkosivuilla sanotaan, että kivi-leivoksen täytteenä on lakritsimoussea, jonka sisällä mansikkahillosydän. ”Päällä upea ”lakritsiglitteri”. Leivos ei ole siis tarkoitettu niille, jotka eivät pidä lakritsasta, mutta minä pidän.

Kivi-leivoksen maku on lakritsimainen ja makea, kuten leivoksenkin tuli olla. Lakritsimousse on hyvää, mutta lakritisiglitteri ehkä liiankin makea maulleni.

Olen yksi niistä, jotka ovat odottaneet Aleksis Kiven kunniaksi tehtäviä leivoksia. Pidän siis ideasta. Leivoksen ulkonäkö on juuri sitä mitä odotin. Se on kuin kivi. Leivos on yllättävän pehmeä ollakseen kivi. 🙂

Kivileivos
Kivileivoksen sisus

Kivileivosta maistaessani mietin, että voisikohan tehdä jokaiselle Jukolan veljekselle kivilevoksensa eri mausteilla.

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu