Birdlifen Tunnista 100 lintulajia-haastesta

Laulujoutsenet

Birdlife Suomella on taas käynnissä Tunnista 100 lintulajia-haaste. Haasteen tarkoitus on kai innostaa ihmisiä tunnistamaan paikallisia lintuja. Tällä kerralla tartuin haasteeseen.

”Kyseessä ei ole kilpailu vaan henkilökohtainen haaste: havainnoi lintuja omaan tahtiisi. Mahdollisimman monen toivotaan tunnistavan ja havaitsevan vähintään sata eri lajia. Suomessa pesii noin 250 erilaista lintulajia, kaikkiaan on havaittu yli 470 lajia, joten sata lajia vuodessa on aloittelijalle sopiva tavoite: ei mahdoton, muttei ihan helppo.”

Olen samaa mieltä, ettei haaste ole helppo, mutta se on mielenkiintoinen. Se saa katsomaan ja aistimaan luontoa toisella tavalla. Aina kun lähden kävelemään odotan mielenkiinnolla, että mitä tulee vastaan. Me asennettiin jopa lintupönttö pihallemme, mutta leudosta talvesta tai ikuisesta syksystä johtuen linnut eivät tule lintulaudallemme. Miksi tulisivat kun luonnossa on syötävää?

Kävin Birdlifen sivuilla ja huomasin, että moni on jo tunnistanut 100 lintulajia. Onneksi olkoon! Itse etenen hitaasti kuin etana. Minusta mukavinta on kuvata lintuja ja kaikessa rauhassa etsiä, että mistä linnusta on kyse.

Kirjoitin espanjaksi Bridlifen haasteesta. Ehkä Suomessa asuvat espanjankielen taitoiset ihmiset motivoituvat liikkumaan luonnossa ja kiinnostumaan linnuista. Liikkuminen kannattaa aina.

Käpytikka

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu