Espanjan julkisen radiotelevisioyhtiön juhlaohjelmistosta

Espanjalaisilla on upea tapa juhlia vuoden vaihtumista. Puerta del Sol -torilla pidetään vuoden viimeisenä päivänä yleisötapahtuma, jossa on musiikkia, ja ihmiset odottavat torin kellolyöntejä ja syövät kaksitoista viinirypälettä kellonlyöntien säestyksellä. Puerta del Sol -tapahtumaa televisioidaan ja myös kotona olevat espanjalaiset toistavat viinirypälerituaalin. Jossain paikkakunnissa, jossa asuu etupäässä eläkeläisiä, viinirypäleitä syödään jo päivällä. Samoin lapsille järjestetään omia tapahtumia päivällä.

Sinänsä tämä viinirypäleperinne on monille suomalaisillekin tuttu. Se, mikä ehkä on vähemmän tuttu asia Espanjan uudenvuoden ja myös joulunajan vietosta, on verorahoilla kustannetun espanjalaisen radion ja television esittämät, varsinkin joulu-, uudenvuoden- ja loppiaisen aaton televisio-ohjelmat. Uudenvuoden aaton televisio-ohjelma kesti noin neljä tuntia, ja siinä esiintyi yli 60 artistia Espanjasta ja myös muista espanjankielisistä maista. Mukana oli loistavia laulajia, kuten Sergio Dalma, Azúcar Moreno ja Paulina Rubio.

En tiedä maksaako RTVE jokaiselle laulajalle vai ei. Tiedetään, että Puerta del Solin tapahtuman kahdelle juontajalle maksetaan suuret palkkiot monien katsojien mielestä ”viinirypäleiden syömisestä”. Se mistä pidän, on se tilaisuus, joka esiintyjillä on tulla tunnetuksi laajemmalle yleisölle, ja ilman muuta espanjalaiset saavat nauttia erinomaisesta ”livemusiikista”. Ohjelma on nauhoitettu etukäteen, mutta se on tehty hyvin yleisöä varten.

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu