Helsingin keskusta karanteenin aikana

Töölönlähti

Pidän Helsingistä. Kuka ei pitäisi? Lohjan maaseudulla asuvana käyn mielelläni aika ajoin Helsingissä, varsinkin silloin kun on tarvetta, kuten tänään. Otin kameran mukaan ajatuksella, että kenties blogin lukijoita(suomessa ja ulkomailla) kiinnostaisi nähdä, että miltä Suomen pääkaupunki näyttää koronan aikana.

Tänään on pääsiäisviikon keskiviikko, normaali työpäivä Suomessa. Sen lisäksi luontoäiti suosii vierailijaa upealla aurinkoisella säällä. Normaalina arkikeskiviikona Helsingin kadut olisivat olleet täynnä väkeä ja autoja. Tiedämme, että elämme poikkeuksellisia aikoja ja tilanne oli odotetusti toinen, väkeä oli huomattavasti vähemmän.

Eduskuntatalo näytti tyhjältä

Ravintolat, kahvilat ja monet kaupat olivat suljettuina. Samoin museot ja upea Oodi-kirjasto, jossa aurinkoisina kevätpäivinä ihmiset suuntavat sankoin joukoin muun muassa ihailemaan mahtavaa kaupunkilaismaisemaa ja -elämää.

Oodin terrasilla ei ole ketään
Kansallismuseo on kiinni
Myös luonnontieteellinen museo on kiinni

Kirjakaupassa ihmiset ostivat palapelejä. Näytti siltä, että suosiossa olivat kaikista isoimmat. Ihmisillä on siis nyt aikaa. Ehkä pysähtyminen oli hyvä asia ihmisten henkisen hyvinvoinnin kannalta.

Puistoissa oli jonkun verran lapsiperheitä viettämässä aikaa leikkitelineissä. Helsinki näytti yksinäiselta, mutta ei yksin. Kaupunki on kuin odottavassa tilassa. Se ei mene mihinkään. Linnut sen tietävät. Katso vaikkapa kuva kottaraisesta. Kottarainen oli Finlandia-talon takana olevalla puistoalueella. Se oli upea yllätys.

 

Kottarainen.
Kottarainen.

Espanjaksi: Helsinki en la Semana Santa de cuarentena

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu