Jäähiukset Ikkalan luontopolulla

Jäähiukset Ikkalan luontopolulla

En ole kuullut aikaisemmin jäähiuksista, kunnes nyt piti etsiä tietoa Ikkalan luontopolun varrella näkemästäni valkoisesta aineesta joillakin oksilla siellä täällä. Näytti siltä, kuin oksilla olisi ollut jäätä. Lumettomassa metsässä ne näyttivät tosi erikoisilta.

Ylen sivuilta luin, että miten jäähiukset muodostuvat. ”Lämpötilan painuessa pakkaselle puun pinnalla olevat vesimolekyylit jäätyvät, vaikka puu pysyy sisältä sulana. Puun huokosista imeytyy pintaa kohti lisää vettä, joka sekin jäätyy. Jäätynyt vesi työntyy ohuina rihmoina ulos.”

Viime päivinä on satanut paljon ja tänään lämpötila oli laskenut pakkasen puolelle. Tänään oli hyvä päivä löytää jäähiuksia metsistä. Itse olin lähtenyt kävelemään tarkoituksena bongata lintuja. Linnut pysyivät tänään koloissa, paitsi harakat ja pikkuvarpuset.

Jäähiuksista espanjaksi.

 

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu