Jäälinna on yhteisöllisyyden esimerkki

IMG_1683

Oletteko tehneet jäätiiliä maitotölkeistä? Moni on tehnyt tänä vuonna. Näyttää siltä, että kylmä talvi ja eristäytyminen ovat saaneet ihmiset tekemään jäälinnoja enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Olen nähnyt kuvia erilaisista jäälinnoista somessa, ja ne ovat todella värikkäitä ja iloisia. Paitsi se, että ihmiset tekevät jotakin upeata yhdessä, joka tuottaa iloa kaikille muille, on myös hienoa huomata, että monissa paikoissa linnat ovat saaneet olla rauhassa.

Karjalohjalla

Esimerkiksi Martinlaaksossa kulttuuritalo Martinuksen pihalla on rakennettu upea linna ja muita taideteoksia. Eräs Martinlaakson jäälinnan ahkerista rakentajista on Kaarina Kollin. ”Olen aina uskonut, että vain yhteisöllisyydellä saadaan hyvää aikaan. Tuo linna on paras esimerkki siitä näin Korona-aikana”, sanoo Kaarina Kollin. Kollin kertoi, että lisää jäätiiliä on jäätymässä parvekkeella. Martinlaakson jäälinna on syntynyt kulttuuritalo Martinuksen aloitteesta. Lähiseudun asukkaat ovat tarttuneet haasteeseen ilomielin. Hienoa!

Matinlaaksossa
Kuva on Kaarina Kollin albumista
Kuva: Kaarina Kollin

Myös Kehä kolmosen ulkopuolella on jäälinnoja. Kävin katsomassa Karkkilan keskustassa karkkilalaisten yhteistyöllä rakentamaa jäälinnaa. En facebookin kuvista olisi arvannut, että linna olisi ollut niin suuri ja upea kuin se on. Kuinka moni karkkilalainen on ottanut osaa tuohon taideteokseen? Kuinka monta jääkuutioita tuossa linnassa on? Määrää tärkeämpää on kuitenkin ihmisten kyky pystyä yhteistyöhön ja luovuteen.

Karkkilan jäälinna pakaskauden alussa. Mervi Tuomisen kuva

Karkkilan jäälinna sai alkunsa Mervi Tuomisen somepäivityksestä. ”Ehdotin Karkkilan puskaradiossa innostuisivatko karkkilalaiset rakentamaan puistoon jäämuuria. En ole aiemmin rakentanut sellaista tai nähnyt sellaista, muuta kuin kuvissa, mutta ajattelin et olis kiva toteuttaa Karkkilaan. En vaan ajatellut, että siihen innostuisi noin iso porukka! ”

Kouluavustajana työskentelevä Tuomi kertoo, että kakenikäiset karkkilalaiset vauvasta vaariin ovat vieneet jäätiiliä puistoon! ”Osa on värjätty vesiväreillä, osa elintarvikeväreillä, ja jäiden sisältä löytyy mm. kukkia, hilettä, salaattia, herneenversoa jne.”

IMG_1695

Ehkä ne pienet valoisat jääsydämet Karkkilan torin puussa kertovat sen syyn, miksi linnoja syntyy ympäri maata.

Jos haluat lukea espanjaksi, tässä tämä linkki: Castillos de ladrillos de hielo

+2
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu