Leikkisät oravat

Kävin Karkkilan Myllypuistossa katsomassa olivatko joutsenet palaneet pesimään joelle kuten viime keväänä. Siinä kun olin tuijottamassa jokea, yläpuolelleni ilmestyi kaksi oravaa. Oli hauskaa katsoa, kuinka oravat leikkivät ja hyppivät oksasta toiselle.

Toisella oravalla oli vaaleampi turkki. Oliko se vielä talvipuvussa? Toisella oli tummempi turkki ja se maastoutui hyvin puiden runkoihin.

Oravista on erilaisia mielipiteitä. Orava on ollut merkittävä eläin myös taloudellisessa mielessä. Oravannahkaahan on käytetty rahana.

Cityoravia näkee jonkin verran, mutta luin, että nykyisin metsässä asuvien oravien kanta on vähentynyt osittain ihmisten toiminnasta johtuen, kuten kuusikoiden määrän vähentyminen.

”- Kanta on aina sitä suurempi, mitä enemmän metsästä löytyy kuusen käpyjä. Hyvä käpyvuosi aikaansaa hyvän määrä oravia ja päinvastoin, Karhilahti kertoo.”

Karkkilalaiset oravat jatkoivat matkaansa ja niin minäkin, vaikka olisin voinut jäädä siihen katsomaan kauemminkin joutsenpariskunnan perhe-elämää. Äitijoutsen hautoi munia ja isä vahtii.

0
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu