Manse nääs!

Siitä on aikaa kun olin viimeksi käynyt Tampereella. Olin unohtanut mistä sana ”Manse” on peräisin. Ei tarvitse muuta kuin kävellä Tammerkosken ympärillä ymmärtääkseen, miksi Tampere rinnastetaan tuttavallisesti toiseen teollisuuskaupunkiin, eli Manchesteriin.

Tampere on muuttunut, ja muuttuu ja kasvaa jatkuvasti.

Tammerkosken lähiympäristö on nyt kaunis ja siisti viheralue. Hämeensilta näyttää orvolta ilman Wäinö Aaltosen patsaita, mutta kuulemma patsaat palaavat sillalle vuoden kuluttua.

Raitiovaunun linjat ovat jo odottamassa raitiovaunuja Hämeenkadulla. Luin kaupungin sivuilta, että jo vuoden kuluttua päästään ajelemaan ratikalla. Hämeenkatu näyttää nyt paljon leveämmältä kuin ennen. Ehkä se, että pitkät puut ovat historiaa, luo vaikutelman leveästä kadusta.

Hämeenkatu

Oli kuullut Tampereen tuomiokirkon freskoista, mutta en nytkään päässyt näkemään niitä omin silmin. Tuomiokirkko oli kiinni. Tuomiokirkon läheisyydessä näkee kuitenkin kaikenlaista kaunista ja erikoista. Ehkä isona muutan Tampereelle takaisin.

Tampereen tuomiokirkko

Kiinnostuneille tässä tämä linkki espanjakieliseen tektiin: Algo más sobre Tampere

0
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu