Manse nääs!

Siitä on aikaa kun olin viimeksi käynyt Tampereella. Olin unohtanut mistä sana ”Manse” on peräisin. Ei tarvitse muuta kuin kävellä Tammerkosken ympärillä ymmärtääkseen, miksi Tampere rinnastetaan tuttavallisesti toiseen teollisuuskaupunkiin, eli Manchesteriin.

Tampere on muuttunut, ja muuttuu ja kasvaa jatkuvasti.

Tammerkosken lähiympäristö on nyt kaunis ja siisti viheralue. Hämeensilta näyttää orvolta ilman Wäinö Aaltosen patsaita, mutta kuulemma patsaat palaavat sillalle vuoden kuluttua.

Raitiovaunun linjat ovat jo odottamassa raitiovaunuja Hämeenkadulla. Luin kaupungin sivuilta, että jo vuoden kuluttua päästään ajelemaan ratikalla. Hämeenkatu näyttää nyt paljon leveämmältä kuin ennen. Ehkä se, että pitkät puut ovat historiaa, luo vaikutelman leveästä kadusta.

Hämeenkatu

Oli kuullut Tampereen tuomiokirkon freskoista, mutta en nytkään päässyt näkemään niitä omin silmin. Tuomiokirkko oli kiinni. Tuomiokirkon läheisyydessä näkee kuitenkin kaikenlaista kaunista ja erikoista. Ehkä isona muutan Tampereelle takaisin.

Tampereen tuomiokirkko

Kiinnostuneille tässä tämä linkki espanjakieliseen tektiin: Algo más sobre Tampere

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu