Melina

Espanjalaisissa lehdissä sanotaan, että sinä vuonna kun Melina -laulu julkaistiin, Melina-nimisiä lapsia oli paljon. Laulu on kaunis sekä iloinen ja sanat ovat vahvat. Laulu on kunnianosoitus vahvalle naiselle, kreikkalaiselle laulajalle, näyttelijälle ja poliittisella aktivistille, Melina Merkoúrille.

”Kun sotilasjuntta nousi valtaan Kreikassa 1967, Merkoúri pakeni Kreikasta, ja kun Kreikan juntta eväsi Merkoúrilta kansalaisuuden, hän sanoi lehdistölle: ”Minä olen syntynyt kreikkalaisena ja kreikkalaisena kuolen. – – Herra Pattakós syntyifasistina, joten hän kuolee fasistina.”

Merkoúrin kohtalo herätti espanjalaisen laulajan Camilo Seston myötätuntoa. Sesto julkaisi laulunsa vuonna 1975. Tapani Kansa levytti sen vuonna 1976. Toisin kuin Sesto, Kansa laulaa rakkaalle. Laulun kahden version sanojen erosta huolimatta, on mielenkiintoista, että tämä kappale toimii siltana Suomen, Espanjan ja Kreikan välillä.

Viikko sitten 8.9.2019 rakastettu ja arvostettu laulaja ja sanoittaja Camilo Sesto kuoli sairauden uuvuttamana. Melina ja muut Seston laulut jäävät. 

Espanjaksi: Melina

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu