Miksi Annan nimipäivä on 9.12. eikä 15.12.?

Annan nimipäivällä on Suomessa pitkä historia. Ennen vanhaa Annan nimipäivä oli 15.12., mutta nykyisin se on 9.12.  Olisi mielenkiintoista tietää miksi Annan nimipäivää vaihdettiin.

”Kun Annan päivää juhlittiin vielä vanhalla paikallaan 15.12., oli tapana aloittaa jouluvalmistelut viimeistään ”annana”. Tapana oli mennä aikaisin edellisenä iltana nukkumaan, jotta talonväki saattoi herätä keskiyön vaiheilla leipomaan ja valmistamaan jouluoluita. Annan päivän perinteeseen kuului valmistaa joululeivät, joista yhteen tehtiin ”joulusilmät” eli muotoiltiin ihmisen kasvot leipään. Tämä leipä syötiin sitten jouluna. Eräs sanonta kuuluukin: ”Annana oluet pannaan, jouluna joukolla juodaan.”

amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Espanjan opettaja
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu