Oletko maistanut timoteita?

Timotei

Vaatimaton heinä oli edessäni eilen pihanurmikolla istuessani. Kasvilla on miehen nimi. Timotei on myös allergisoiva kasvi, ja siksi sitä ei ehkä kannata poimia juhannusyönä tyynyn alle.  Oli pakko etsiä lisää tietoa kyseisestä kasvista.

Ruokatieto-sivustolla sanotaan että timotei talvehtii hyvin, joten sitä voidaan viljellä koko Suomessa. Tämän vuoksi se on Suomessa eniten viljelty nurmikasvi. Timotein juuret ovat melko lyhyet, joten kuumina kesinä timotei saattaa kärsiä kuivuudesta.

Timotei on tärkeä osa rehua, ja siinä on paljon kuitua. Ymmärrän, että se maistuu eläimille hyvin, koska timotein malto on pehmeä, ja sen maku mieto ja makeahko. Ilman timoteita ja muita heiniä meillä ei olisi mm. juustoa tai maitoa pöydällä.

Espanjaksi: Timotei (Phleum pratense)

+2
amgs
Sitoutumaton Lohja
Ehdolla kuntavaaleissa

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen
Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen
Lohjan vammaisneuvoston jäsen
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu