Porilainen Maire istuu yhä Yrjönkadulla

Raatihuoneenpuisto

Sitä lähtien kun muutin Suomeen ja siitä on jo 30 vuotta, olen käynyt Porissa. Pori on minulle tuttu kaupunki. Viime vuosina on kuitenkin ollut monen vuoden tauko. Pori on muuttunut, ja minun on vaikea kehua tuota ”kehitystä”.

Kävelin ydinkeskustassa ja iloisena näin, että Porin tori elää hyvin ja kauppa käy, sitten kävelin Yrjönkatua pitkin ja ilo muuttui ihmettelyksi. Kymmenen vuotta sitten remontoitu kauppahalli oli aika tyhjä. Jopa bingohalli on sulkenut ovensa! Kauppahallissa on nyt vain muutama kauppa. Surulista rohkeiden yrittäjien kannalta. Ei hätää, ajattelin, ja onhan se Iso Karhu olemassa. Kauppakeskus Iso Karhu on ollut aina vilkas ostosparatiisi, mutta sekin oli autioitunut. Isossa karhussa on onneksi vielä ravintoloita ja pari kauppaa.

Keskustelin ohikulkijoiden kanssa ja kysyin mitä oli tapahtunut ja he sanoivat, että Porin keskustasta moni palvelu on hävinnyt kannattamattomana. Panin merkille, että lapsia ja nuoria ei Yrjönkadulla näkynyt kovin paljon. Missä he ovat? -Kysyin.

Sanottiin, että Kokemäenjoen pohjoisrannalle, juuri Keski-Porin kirkon vastapäässä on tosi suuri kauppakeskus, niin suuri, kuin entiseen puuvillatehtaaseen voi mahtua. Patikoin sinnekin ja totta, siellä oli aika paljon nuoria ja lapsiperheitä.

Keski-Porin kirkko

Palasin Porin Yrjönkadulle kannattamaan niitä sisukkaita kahviloiden ja kauppaiden pitäjiä. Porin torilla olen aina saanut hyvää palvelua.

Mitä vierailija kehuu Porista? Hienoja käyntipaikkoja, kuten Keski-Porin kirkko ja viheralueet. Oli ilo huomata, että Raatihuoneenpuisto on yhä hienossa kunnossa ja puiston kukat kuin jostain Karhulinnasta.

Raatihuoneenpuisto

Pori on tehty etupäässä porilaisista. Porilainen Maire istuu vielä Yrjönkadulla.

Maire

 

Maire – patsas tuo mieleen meksikolaisen Maná -yhtyeen laulu, joka kertoo naisesta, joka istui monta vuotta meren rannalla kalastajamiestään odottaen. Laulun nimi on ”En el Muelle de San Blás”, San Blasin laiturilla siis. Ehkä Maire odottaa näkevänsä nykyisiä ja entisiä porilaisia.

Muuten, SuomiAreena alkoi tänään.

Lisää tietoa Maireesta.

Espanjaksi

amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu