Usko auttaa ihmisiä hankalissa hetkissä

Jos tämä olisi koronaton vuosi, tänään Nicaraguassa olisi taas suuri juhlapäivä. Huomenna on katolisen kalenterin mukaan Marian päivä ja tänään marianpäivän aattona moni nicaragualainen laittaa Maríalle alttarin.

Lapsiperheet ja kaveriporukat lähtevät kaduille ja kulkevat alttarista toiseen laulamalla Maríalle. Palkaksi laulajat saavat makeisia, hedelmiä ja lapset jopa pieniä leluja. Juhla tuo ihmiset yhteen.

Ihmiset eivät saa tänä vuonna olla yhdessä ja tunnetusta syystä. Nicaraguan hallinto elää kuitenkin maagisen realismin maailmassa ja on asentanut taas pääkaupungissa suuria, näyttäviä ja useita alttareita. Moni toimittaja sanoo, että näyttää siltä kuin että Ortegan hallinto haluaisi, että nicaragualaiset sairastaisivat. Näin rokotteille ei olisi tarvetta. Ongelma on se, että moni kuolee.

Katolisen kirkon edustajat ovat kehottaneet ihmiset varovaisuuteen. Kirkko neuvoo, että lahjoihin tarkoitetut rahat käytetäisiin hyväntekeväisyyteen. Usko auttaa ihmisiä hankalissa hetkissä.
0
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu