Virvon, varvon

Pääsiäisnoitien tunnetuin loru kertoo meille, että ihminen tarvitsee ennen kaikkea terveyttä, ja pandemia opettaa sen meille karulla tavalla.

Olkamme onnellisia, että emme ole Brasiliassa, jossa päivittäin kuolee yli tuhat ihmistä ja kuolleiden määrä on jo yli 300 tuhatta, tai Meksikossa, jossa kuolleiden määrä on jo yli 200 tuhatta. Vaikka yritän olla hyvä ja ymmärtäväinen ihminen, en pysty ymmärtämään niitä, jotka eivät jo tässä vaiheessa usko koronaviruksen todelliseen uhkaan.

Moni leikkii omalla ja myös muiden ihmisten elämällä. Kun sanon tätä, sanotaan, että moralisoin, mutta tämä moralisointi pyrkkii suojelemaan kaikista ihmioikeuksista tärkeintä eli oikeus elämään. Miksi joidenkin on vaikea tajuta, että vastuuttomuudella he asettavat itsensä ja muutkin altiiksi? Mitä vaihtoehtoja tarjoavat ne, jotka eivät usko terveysuhkaan?

Tänä palmusuunnuntaina emme ehkä näe virpojia, mutta se ei tarkoita sitä, että palmusuunnuntaina emme muistaisi toivottaa ja ennen kaikkea antaa muille terveyttä pysymällä nyt omissa nurkissamme.

Jos haluat lukea espanjaksi, tässä tämä linkki: Domingo de Ramos en la cuarentena finlandesa

0
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu