Mitä ehtii tehdä Malagassa yhdessä päivässä?

Kokosin tähän matkakertomuksen vinkkejä, mitä ehtii tehdä Malagassa, jos aikaa on vain yksi päivä. Aina kun sää kylmenee ja päivät pimenevät, muuttolinnun lailla matkakuume valtaa mielen.

Olimme jokunen aika sitten Costa de Solilla eli Aurinkorannikolla. Majoituimme Calahondassa, mutta kiertelimme autolla lähiseutuja kahden viikon aikana.

Kuvia ja kerrottavaa on niin paljon, että keskityn tässä artikkelissa Malagaan. Jossain vaiheessa on tarkoitus kirjoittaa myös muista Aurinkorannikon seuduista.

Malaga on yksi Etelä-Euroopan suurimmista kaupungeista. Malaga on levittäytynyt lähes tuhannen neliökilometrin alueelle ja sen asukasluku on yli miljoona. Nähtävyydet keskittyvät kuitenkin ydinkeskustaan.

Malagan näyttävä kadetraali sijaitsee ydinkeskustassa

Plaza de toros de La Malagueta ja Parque de Malaga-puisto

Jos sinulla on vain päivä aikaa olla Malagassa, ensiksi kannattaa kävellä Parque de Malaga -puistoa pitkin härkätaisteluareenalle. Vaikkei verisestä Espanjan kulttuurista pitäisikään, härkätaistelu kuuluu espanjan historiaan.

Parque de Malaga
Malaga härkätaisteluareena Plaza de toros de La Malagueta ylhäältä
Härkätaisteluareena Plaza de toros de La Malagueta
Härkätaisteluareena Plaza de toros de La Malagueta

Rantakatu

Puiston ja härkätaisteluareenan jälkeen kävele rantakatua pitkin kohti satamaa. Ehkäpä otat matkalla evästarpeet mukaasi piknikiä varten.

Playa la Malagueta

Kauniilla ilmalla (ja niitähän riittää!) saatat haluta pysähtyä pulahtamassa virkistävässä, turkoosinsinisessä merivedessä tai nauttia juomaa rantabaarissa. Satamaan mennessä rantakadulla löytyy lukuisia ravintoloita, joista löytyy jokaiseen makuun jotakin.

 

Castillo de Gipralfaro ja Alcazaba-linnoitus

Jatka matkaa kohti kreikkalaisen teatterin raunioita ja Castillo de Gipralfaro-linnoituspalatsia. Palatsilta on loistavat näkymät kaupungin yli ja auringonlasku uskomattoman kaunis! Castillo de Gipralfaroon pääsee muutaman euron hintaan ja pääsymaksu sisältää myös museoon pääsyn. Yhdistä Castillo de Gipralfarossa käymiseen sen alapuolella oleva Alcazaba-linnoitus.

Malaga Alcazaban linnoitus
Alcazaban linnoitus
Castillo de Gibralfaro on kaiken kiipeämisen arvoinen. Tosin linnoituksen huipulle pääsee myös taksilla tai julkisilla.

 

 

Malaga maisemat Castillo de Gibralfaron huipulta
Malaga maisemat Castillo de Gibralfaron huipulta
Malaga auringonlasku Castillo de Gibralfarosta
Auringonlasku on henkeäsalpaavan upea Castillo de Gibralfarosta!

 

 Picasson museo

Kun Malagasta ja museoista puhutaan, Picasson museo on ehdoton vierailukohde kaikille taiteen, kulttuurin ja historian ystäville. Picasson taidemuseossa pääsee tutustumaan taiteilijan alkuperäisiin taidonnäytteisiin läpi koko taitelijahistorian. Pablo Picasson isä oli taidemaalari ja piirustuksenopettaja, jolta hän peri kiinnostuksensa ja sai perusopit taiteeseen. Pablo taiteili jo 13-vuotiaana vaikuttavan näköisteoksen siskostaan.

Näköismaalaus Lola Picassosta. Pablo taiteili tämän ollessaan vain 13-vuotias!

 

Museo seurasi taiteilijan kehitystä kohti kubistista ja abstraktia taidetta. Kokoelmassa on myös paljon taitelijan veistoksia.

Picasson Fruit bowl eli hedelmäkulhossa on kubistisia vaikutteita (1919).
Pablo Picasso teki myös paljon veistoksia. Veistos Makaava kylpijä on vuodelta 1931.

 

Omia suosikkejani olivat Picasson siskostaan maalaaman näköisteoksen lisäksi muun muassa seuraavat:

  • Runollinen Flute player and sleeping figure XI (1933)
  • Happy breakfast (1937)
  • Portrait of woman (1943)
  • Valkoinen lasitettu savipöllöveistos Owl (1952)
  • Retrohenkinen ja värikäs Jacqueline in a straw hat (1962)

    Tämä lapsenomainen taulu Jacqueline in a Straw Hat (1962) oli yksi suosikeistani. Pidin taulun värien käytöstä ja mielestäni taulu huokuu positiivista energiaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Upea teos oli myös häränpää, minkä hän oli taiteillut polkupyörän satulasta ja sarvista.

Picasson nokkela vanhasta polkupyörästä tehty teos Härän pää vuodelta 1942

 

Yksi museon kohokohdista on museon alakerrassa esitettävä eläväntuntuinen video, jossa taiteilija opettaa piirtämään. Videon välityksellä taiteilijan läsnäolo museossa on käsin kosketeltavaa! Museossa on myös väliaikaisia muita näyttelyitä, kuten naistaiteilijoiden töitä esitellyt, naisten vapautta kuvastanut ”Totally free”.

Oli upeaa nähdä, miten Picasson museoon meni paljon paikallisia koululuokkia, niin ala-asteikäisiä kuin yläasteikäisiäkin!

Museon pääsymaksulla pääsee katsomaan myös arkeologisia löytöjä. Ne paljastuivat muson perustamisen yhteydessä Palacio de Buenavista -palatsia korjatessa.

Picasson museossa kannattaa katsoa myös ylöspäin – puinen katto oli upea!

Picasson taidemuseon lisäksi myös museota lähellä oleva Picasson synnyinkoti toimii museona.

Picasson synnyinkotimuseo

 

Aquavelis

Aquavelis kuuluu Malagan maakunnan vanhimpiin vesipuistoihin. Vesipuistossa on kahdeksan liukumäkeä ja kaksi isoa allasta. Toisessa isossa altaista voi telmiä tekoaallokossa.

Vesipuistossa on myös suuria viheralueita, joissa huilia, ottaa aurinkoa ja nauttia omia eväitä.

Itse emme valitettavasti vesipuistoihin päässeet, sillä ne ovat talvikautena kiinni.

 

Ihanaa alkanutta vuotta kaikille <3!

Anneli Päivänsara

Olen mm. työhyvinvointi- ja hyvinvointipalveluita tarjoavan Päivänsara- yrityksen omistaja ja journalistiikan maisteri sekä kahden ihanan ja vilkkaan pojan äiti, aviovaimo, tytär ja ystävä. Nämä jälkimmäiset tittelit ovatkin minulle tärkeimpiä kuin suoritukset, sillä haluan että minut määritellään mieluummin sen perusteella, minkälainen ihminen olen, kuin mitä olen suorittanut.

Minua on aina kiinnostanut seikkailu, terveellinen elämä, kokonaisvaltainen hyvinvointi ja toisten auttaminen ja inspiroiminen. Lämpimästi tervetuloa vierailemaan myös kotisivuillani www.paivansara.fi, jossa pääset lukemaan lisää minusta sekä saamaan runsaasti inspiraatiota ja vinkkejä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu