Olen se erilainen esihenkilö

En varmastikaan ole se tyypillisin esihenkilö.

Olen meinaan äitihahmo ja se tyyppi, joka ei osaa kaikkea ja on vähän hassu.

Olen myös jaksamiskoutsi ja muistutan tiimiä huolehtimaan palautumisesta.

Olen ymmärtänyt, että jos esittäisin olevani jotain, mitä en ole, en olisi parempi – vaan olisin huonompi versio itsestäni.

Jos esittäisin olevani jotan muuta, en myöskään saisi kerättyä ympärilleni tiimiä, joka täydentää minua ja osaamistani.

Olen äitihahmo

Toimintaani eivät ohjaa kovat tavoitteet, vaan pääsen ohjaamaan tiimiäni kuten äiti: kuunnellen, auttaen, kannustaen, hyväksyen, lempeästi ohjaten eteenpäin. Auttaen jokaista tiimiläistä löytämään omat ydinvahvuutensa ja intohimonsa sekä rohkaisemaan kertomaan myös niitä puolia, jotka eivät ainakaan tällä hetkellä kuulu ydinvahvuuksiin.

Muistutan itse esimerkkiä näyttäen, ettei kukaan meistä ole ”täydellinen”, vaan itse asiassa juuri nämä pienet epäkohdat tekevät meistä aitoja ja rakastettavia. Kannustan kaikkia tähän itse esimerkkiä näyttäen. Kaikki tiimissä esimerkiksi tietävät, ettei minulle kannata antaa mitään teknistä asiaa. 🤣

Näen oman tehtäväni niin, että minun kuuluu vain auttaa jokaista olemaan se hyvä johtaja itselleen.

Olen jaksamiskoutsi

Olen myös se, joka kyselee, millä tasolla kunkin tiimiläisen jaksaminen on, jos huomaan vähänkään tiimiläisen elämässä asioita, mitkä saattavat viedä voimavaroja tavallista enemmän. Muistutan tiimiä huolehtimaan palautumisesta, sillä itselläni on kokemusta burnoutista. Muistutan, että se riittää, että jokainen tekee parhaansa – sen hetkiset voimavaransa huomioiden. Me emme ole koneita eikä meidän kuulu jaksaa puurtaa täysiä päivästä toiseen. Usein muistutankin tiimiläisiä myös siitä, että laatu korvaa määrän. On eri asia esimerkiksi kirjoittaa jokin tärkeä juttu yhdessä kuin kolmessa tunnissa. Lopputulos kertoo, kumpi olikaan loppujen lopuksi se fiksumpi ajankäyttöratkaisu.

Tiimin hyvinvointi näkyy suoraan asiakkaiden hyvinvointina. Väsyneenä meistä kukaan ei jaksa antaa parastaan. Hyvä olo ja hyvä fiilis puolestaan synnyttävät lisää hyvää oloa ja hyvää fiilistä. Hyvällä fiiliksellä töitä tehdessä energiaa riittää myös niille kaikista parhaimmille ideoille, joilla tehdään ne suurimmat kehitysaskeleet organisaatiolle.

Hyvä johtaja

Jos olen muuta kuin olen, en ole parempi – vaan huonompi versio itsestäni

Olen jo vuosia sitten luopunut siitä ajattelusta, että minun tulisi olla tietynlainen voidakseni edetä urallani tai olla uskottava. Olen luopunut jo vuosia sitten siitä ajattelusta, että minun pitäisi miellyttää kaikkia. On vain yksi minä ja olen parhaimmillani juuri tällaisena kuin olen, vähän vinksallaan. 😁 Kun tein tämän päätöksen, minulle tuli VAPAUS!!!

Aina, jos yrittää olla fiksumpi / parempi / viisaampi – mitä lie – todellisuudessa on vain epäaidompi ja huonompi versio itsestään. Aitona omana itsenään oleminen vaatii alkuun vaan rohkeutta ja luottamusta – asettaa itsensä haavoittuvaisena toisten eteen.

Kun tämän uskaltaa tehdä, huomaa, ettei mitään pahaa tapahdu. Päinvastoin: elämä täyttyy ihanilla ihmisillä, jotka arvostavat sinua – ja joita sinä itse arvostat!

Meillä jokaisella on omat vahvuutemme ja omat kehittämiskohteemme. Jos esitämme olevamme jotain, mitä emme ole, siitä ei hyödy kukaan. Onkin niin suurta viisautta verkostoitua oikeiden tyyppien kanssa, jotka täydentävät meitä ja me heitä. Niin työssä kuin vapaalla! ❤️

 

PS. Pääset lukemaan ihanan mieheni minusta kirjoittaman jutun täältä, jos haluat.

Upeaa viikon jatkoa sinulle! Muista: on vain yksi sinä ja sinä osaat olla sitä maailman parhaiten.

 

❤️:lla Anneli

+3
Anneli Päivänsara

Olen mm. työhyvinvointi- ja hyvinvointipalveluita tarjoavan Päivänsara- yrityksen omistaja ja journalistiikan maisteri sekä kahden ihanan ja vilkkaan pojan äiti, aviovaimo, tytär ja ystävä. Nämä jälkimmäiset tittelit ovatkin minulle tärkeimpiä kuin suoritukset, sillä haluan että minut määritellään mieluummin sen perusteella, minkälainen ihminen olen, kuin mitä olen suorittanut.

Minua on aina kiinnostanut seikkailu, terveellinen elämä, kokonaisvaltainen hyvinvointi ja toisten auttaminen ja inspiroiminen. Lämpimästi tervetuloa vierailemaan myös kotisivuillani www.paivansara.fi, jossa pääset lukemaan lisää minusta sekä saamaan runsaasti inspiraatiota ja vinkkejä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu