Olet täydellinen tuollaisena

Sanoin aamulla miehelleni aurinkovarjosta: ”… joku kaunis ja kätevä olisi hyvä löytää”, johon nuorimmaiseni:” Ai niinku minä?”

Mihin tämä ihana itseluottamus häviää iän mukana? Mielestäni vanhempien yksi tärkeimpiä tehtäviä on antaa lapselle niin paljon rakkautta ja hyväksyntää, että edes osa tuosta luontaisesta itsensä arvostamisesta ja rakastamisesta säilyisi elämän kolhuista. Sama pätee ystäviin, työkavereihin ja muihin sosiaalisiin suhteisiin: antamalla toisillemme hyväksyntää ja rakkautta, meidän ei tarvitse enää niin paljon olla hukassa itsemme kanssa ja pohtia, minkälaisia me oikein olemme sisimmissään.

Kun hyväksyy itsensä aidosti sellaisena kun on, hyvine ja huonoine puolineen, ja tietää olevansa täydellinen sekä rakkauden arvoinen juuri sellaisena, voimme elää oman näköistä elämää eikä meitä ohjaa ajatukset siitä, minkälaisia kuvittelemme muiden haluavan meidän olevan. Tällöin pystymme toteuttamaan omaa ainutlaatuista tehtävämme tässä maailmassa ja käytöstämme ohjaavat intohimo ja rakkaus, ei pelko ja hyväksynnän hakeminen.

Ja se on kaikkien etu – olisi suuri häviö maailmalle, jos ainutlaatuiset taitokombinaatiosi jäisivät käyttämättä hyväksynnän hakemisen takia!

Ihanaa kesän jatkoa juuri Sinulle – Sinä olet tärkeä <3!

Itsensä rakastaminen ja hyväksyminen sekä itsemyötätunto
Olet täydellinen juuri tuollaisena kuin olet – älä anna kenenkään muuta väittää <3!
Anneli Päivänsara

Olen mm. työhyvinvointi- ja hyvinvointipalveluita tarjoavan Päivänsara- yrityksen omistaja ja journalistiikan maisteri sekä kahden ihanan ja vilkkaan pojan äiti, aviovaimo, tytär ja ystävä. Nämä jälkimmäiset tittelit ovatkin minulle tärkeimpiä kuin suoritukset, sillä haluan että minut määritellään mieluummin sen perusteella, minkälainen ihminen olen, kuin mitä olen suorittanut. Minua on aina kiinnostanut seikkailu, terveellinen elämä, kokonaisvaltainen hyvinvointi ja toisten auttaminen ja inspiroiminen. Lämpimästi tervetuloa vierailemaan myös kotisivuillani www.paivansara.fi, jossa pääset lukemaan lisää minusta sekä saamaan runsaasti inspiraatiota ja vinkkejä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu