Huijauspuheluiden automaattinen esto

Melkein kaikki ovat varmaan jo saaneet puheluita, jotka näyttävät tulevan kotimaisista numeroista, mutta ovat mitä suurimmalla todennäköisyydellä ulkomailta tulevia puheluita automatisoituine ratkaisuineen. Tavoitteena on erilaisilla huijaustavoilla saada rahallista hyötyä. Mitään ei oikeastaan voi enää puheluihin vastata, eikä näppäillä mitään numeroa kyselyihin vastauksena. Häiriöpuhelupommitus on jatkuvaa, koska se on kannattavaa. Jos toiminta vielä tästä lisääntyy ja kehittyy, ei kukaan enää uskalla vastata kenenkään puheluihin, ei edes tuttujen, kun kaikki karanneet tietokannat yhdistetään ja hyötykäytetään tekoälyn avulla. Nyt jo on selvää, ettei kannata soittaa takaisin outoihin numeroihin, riippumatta vastaamattomien soittojen määrästä.

Lisätään kotimaisten operaattoreiden asiakkaiden seurantaan fysiikan lakien vahti, eli jos asiakkaan numero vaihtaa fyysistä sijaintia fysiikan lakien vastaisella nopeudella, niin asialle tehdään jotain. Esimerkiksi estetään puhelu ja seurataan automaattisesti oikeaan lähtöpisteisiin viranomaistoimenpiteitä varten.

Jos puhelujärjestelmä sallii toisten numeroilta näyttävän soittamisen, niin lisätään koodi, joka tarkistaa ulkomailta tulevien kotimaan numeroilta näyttävien soittojen kotimaan operaattorilta viimeisen tolppasijainnin. Ja jos fysiikan lait voidaan todeta helposti rikotuiksi. Ohjataan puhelut rikostentorjuntayksikölle(Perustetaan huijaustenvastainen yksikkö, ellei sitä jo ole). Rikostorjuntayksikkö toimii osittain hunaja-ansa periaatteella, eli esiinnytään potentiaalisina huijauskohteina ja pyritään paljastamaan rikollista toimintaa tekevät tahot.

Lisätään kotimaan operaattoreiden järjestelmään tunnistus ja esto massapuheluille, joita toteutetaan automaattisilla järjestelmillä. Käytännössä siis suurien massapuheluiden ja viestien lähettäjille pitää laittaa ennakkorekisteröitymisvelvollisuus.

Kotimaan viranomaiset voisivat käyttää tekstiviestejä, tai jopa pankkien kautta viestimistä, tärkeiden asioiden viestintään, mikäli soittamalla ei saada tavoiteltuja ihmisiä kiinni.

Puhelimeen vastauskäytäntöinä joutunee ottaamaan örinän, köhinän ja muuta sekavaa, ja sitten yrittää kuunnella, että reagoiko soittaja mitenkään aitoälyllisesti epätavalliseen kommunikointiin. Pelkkä odottaminenkin voi helposti paljastaa nauha/robottisoittajan vielä tällä hetkellä

0
AnteroHelppikangas

Ihminen simuloimassa tekoälyä
Ensin vanhoista mielipiteistä luovutaan, sitten valitaan lähestymiskulma ja sen jälkeen kerätään dataa, josta johdetaan uusia ajatuksia. Data-aineiston voi olettaa olevan jossain määrin virheellistä ja vaillinaista. Tämän ei kannata antaa estää johtopäätösten tekemistä, koska täydellistä data-aineistoa tuskin on mihinkään asiaan edes käytettävissä ja mikään mielipide ei todennäköisesti päde kaikissa olosuhteissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu