Virheellinen käsitys virheistä

Hei kaikki, tein tänään paljon virheitä, ainakin kaksitoista näkyvää virhettä. Virheitä tulee jos on huolimaton, minä olin. Mutta mitä noista elämän virheistä, kun onnistuin tekemään oikein tänään ainakin 2200 kertaa, eli mitä merkitystä noilla virheillä sitten enää on?

Virheistä pitää oppia. Ilman virhettä et opi mitään, vaan luulet olevasti virheetön siihen ensimmäiseen virheeseesi saakka. Sitten se vain on otettava vastaan ja opittava siitä.

Kantapään kautta oppiminen on kivuliasta, mutta palkitsevaa. Muistan kun opetin ammattiin oppisopimusoppilaitani. Silloin annoin usein tehdä heidän ensin virheet ja sitten yhdessä mietimme missä meni vikaan. Näin kun ihminen tietää miten virhe tehdään hän oppi välttämään niitä.

Kukaan ei meistä ole virheetön. Onneksi!

On lohdullista myöntää itselleen omat ja toistenkin virheet anteeksi määrättyyn rajaan saakka. Eli jos teet virheen tee ainakin kerran oikein sen jälkeen niin kuittaat virheesi.

Anteeksi oliko tämäkin virhe kirjoittaa tänne;)?

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu