Joutsenlampi

Meidän lähellä on loppuunkaluttuja sorakuoppia, jotka on täytetty vedellä. Lähialueen ihmiset käyvät siellä kesäisin uimassa. Talvella siellä myös käy pilkkijöitä. Sorakuopissa on runsaasti ahvenia ja myös sammakonpoikasiakin kevätkesällä.

Eilen evoluutio oli järjestänyt paikalle myös ihmisen joka tylkkää surffata vesiskootterilla. Tämä ihminen ei välittänyt siitä, että sorakuopan rauhasta nauttii myös joutsenpariskunta. Emo hautoo ja ukko vahtii, mutta skootterin ääni ajoi ne koko päiväksi toisaalle. No ihmisellä on oikeus harrastaa ja kun hän on ostanut kalliin skootterin niin pitäähän sitä jossain huudattaa.

Montuilla pesii myös kuikka ja useita rantasipejä. No evoluutio on luonut ihmisen maapallon herraksi ja hänen tarpeensa menevät joutsenten ja sammokoiden edelle.

Evoluutio ei ole arvo, eikä sitä evoluutiota voi perustella arvojen perusteella sanoo Olli Väisälä. Arvostan Ollin mielipidettä todella, evoluutio ei ole ihimisen käsissä, joten en puutu aiheeseen syvemmin.

En kuitenkaan ymmärrä kaikkea mitä evoluution nimissä tapahtuu. Evoluutio on kehittänyt ihmisen siinä missä västäräkin, mutta västäräkki ei ikinä tulisi ajamaan skootterilla joutsenen pesälammelle. Silti me olemme saman evoluution tuotoksia ja joutsenet varmasti ymmärtävät tämän erilaisuuden.

Ihminen siis nauttii kesästä, välittämättä lainkaan joutsenen pesästä.

Evoluutio ei siis kohtele ihmistä tai eläintä samalla tavalla, puhumattakaan sienistä tai kasveista. En tiedä onko kalojen valtakunnassa Ahti kertonut kaloille evoluution autuudesta, jossa pari kasvia voidaan asettaa pannaan sen takia, että ne menestyvät muita paremmin, koska evoluutio kaikessa muissa tapauksissa juuri suosii menestyjiä.

Ihminen on kuitenkin irrottanut itsensä evoluutiosta, ihminen surffaa kesäpäivän joutsenlammella ja sitten iltapäiväksi lähtee repimään lupiineja pois tienvarsilta, koska ihmisen mielestä ne eivät kuulu luontoon.

Kun ihminen on sitten surffannut ja repinyt riittävästi tulee hänelle väistämättä nälkä. Ihminen menee ja syö maissia, vehnää, punaista lihaa ja salaattia ja ryystää olutta, viiniä tai maitoa päälle. Mikään näistä tuotteista ei kuulu alkuperäiseen floraan, mutta ei se ihmistä haittaa ihminen on irronnut evoluutiosta eikä ihmisen arvoihin kuulu välittää mitä evoluutio on, vaan ihminen välittää luonnosta ja repii  lupiineita ja kurtturuusuja lain ja asetusten mukaan, välittämättä evoluutiosta tuon taivaallista.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu