Perhoset kuoriutuvat kukkien kanssa kilpaa

Daaliapioni?

Lämpö nousi tänään Arkalassa plus 27 astetta varjossa. Nokkosperhosia sikää kuin mannaa taivaasta. Peruna kukkii, kaikki kukkii, viimeinen liljapenkkikin avasi kaksi kukkaa tänään.

Meillä on kesä myöhässä, mutta sinä on etunsa, eli meillä kesä vasta alkaa. Mansikat ovat maikeimmillaan ja kukkaloisto silmiä hivelevää.

Mutta on siin omat haittansa. Jos haluaa perhosia pitää luopua jostakin, Cityvihreät kuvittelevat elämä on auvoista Helsingin keskustassa, mutta täällä eletään luonnon kanssa yhdessä. Arkalan eläjä on yhtä luonnon kanssa, täällä luonto on osa elämää, eikä vain mietelause.

Jos haluaa että on perhosia ja kimalaisia, niille pitää tarjota muutakin kuin asfalttia ja betonibunkkereita.

Perhosia pitää sietää, eli perhoset syövät viinimarjapuskista ja nokkospuskista, eli jos haluaa perhosia on luovuttava huippusadoista viinimarjapensaista ja siedettävä nokkospuskia ainakin jossain paikoin pihaa.

Kimalaisten mielikukkia syysmaitiaista ja ohdakkeita pitää sietää, samoin pajukkoa ja vatukkoa. Nurmikolle pitää jättää valkoapilaa kukkkimaan jne. Tätä eivät cityvihreät voi tehdä kuin mielikuvissaan, koska asuvat asfaltin keskellä betonibunkkereissa.

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu