Mitä elämä on – tarkoitus

Poikani Eemeli kävi meillä kesälomalla ja juttelimme saunan jälkeen elämän tarkoituksesta ja enneunista. Eemeli oli lukenut jostain tai nähnyt videon haastattelusta jossa useammat tietoviisaat olivat sitä mieltä, että elämme illuusiossa. Olemme jonkun pelintekijän peli, elämä virtaa tekoälyn sumeassa logiikassa. olemme tahtomattamme täällä ja toimimme kuin sätkypellet.

Poika ei ollut asiasta varma, mutta sanoi että on kääntymässä samalle kannalle asiassa, elämän tarkoitusta ei siis ole, me olemme vain kuvajainen jonkun kuvaruudulla.

Kyse ei ole kuitenkaan jumalasta tai uskonnoista, kyse on todellisuudesta jota emme ymmärrä koska olemme vain kuvina pelissä jota pelaavat aivan eri otukset.

Elämällä ei ole tarkoitusta. Elämä on vain peli, jonka jälkeen ruutuun tulee teksti Game Over!

Puhuimme myös unista ja kerroin että olen nähnyt enneunia jotka ovat toteutuneetkin joskus. Kerroin myös että yksi enneuni on osittain jo toteutunut, mutta finaali on näkemättä. Lupasin kertoa kun se loppukin toteutuu. Pojan lähdön jälkeen näin yhden unen, joka sitten toteutuikin noin viikon sisällä.

Uni oli selkeä, eli olin kalassa ja sain noin kolmikiloisen lohen. Koska tunnistin unessa olevan vesistön ja tiedän että siinä kalastettaesa tarvitsen valtion luvan lisäksi erillisen luvan jota minulla ei ollut. Asia tuli sitten päivällä mieleeni ja kävin netistä ostamassa siihen paikkaan luvan, mutta en samalle päivälle vaan muutaman päivän eteenpäin torstaille yhden päivän lupa aamu 9.00 seuraavaan aamuun kello yhdeksään.

No torstaille minulle tulikin hommia naapurin apuna ja sitten kotihommia ja perjantaina oli hautajaiset, joten ajattelin että lupa jää käyttämättä ja uni ei toteudu ainakaan nyt.

Yllätäen sainkin kotihommat tehdyksi ja kuuden aikaan illalla olin kalastamassa siinä paikassa jossa unessa sain komean kalan. Heittelin kolme tuntia saamatta nykäystäkään ja sitten muistin että huomenna on ne hautajaiset ja lupasin lämmittää saunan torstai-iltana. Kello oli jo lähempänä yhdeksää, joten ajattelin lähteä pois. Silloin kala nappasi aivan rannassa kiinni, kuten unessakin. Kun olin laskemassa veriä ja irroittamasta koukkua kalan leuasta Tiina soitti. Sanoin että voinkin tulla pois sillä lupakiintiö täyttyi juuri. Pyysin häntä laittamaan saunan lämpiämään  ja lähdin kotimatkalle.

Skeptisesti en voi todistaa enneuntani, mutta itse ajattelen, että jos unen perusteella ostaa kympin kalastusluvan ja saa unessa nähdyn kokoisen kalan sellaisesta paikasta joka muistuttaa hyvin pitkälti unessa nähtyä paikkaa sen pitää olla todellinen enneuni.

En aiemmin ole siinä paikassa kalastanut, joten se ei voinut tulla jostain alitajunnasta. En edes tiennyt viikko sitten koko paikasta mitään saati siitä että olisin lähtenyt kalastamaan sinne. Ilman unta en olisi lähtenyt.

Itse asiassa en ole kalastellut vuosiin, mutta olin ostellut viimeviikkoina uusia uistimia ja vaihtanut virveliin siiman ym,  mutta se oli ajatuksena kalastella veneestä merellä eikä joella.

Jos elämällä ei ole tarkoitusta, eikä unilla merkitystä, niin miksi tuo kaikki tapahtui. Joku tekoälykö nappasi uneni ja halusi yllättää minut toteuttamalla sen?

arialsio

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me. I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu