Alexandrina Victorian ajasta tähän päivään osa 12

Mäkihyppääjä Janne Ahonen voitti Keski-Euroopan mäkiviikon ennätyksellisen viidennen kerran. Minulle ja vaimolleni tuli ero, hänen hakemuksesta. Rakkaus oli kuollut, elämä jatkui. Kolmekymmentä vuotta tasan kestimme toisiamme, eikä suuria riitoja ollut koskaan.

Eipä kestänyt kuin kuukausi niin uusi vaimo löytyi, eikä ole ollut valittamista, parempi näin. Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy ja italialainen laulaja Carla Bruni avioituivat. Avioliitto oli Sarkozyn kolmas, eipä rakkaus ole kestävää missään, uusia ihastuksia tulee ja menee, kun rakkauskaan ei ole pysyvää. Suomen olympiajoukkue saavutti Pekingin olympiakisojen mitalitavoitteen ja nappasi neljä mitalia, joista yksi oli kulta, yksi hopea ja kaksi pronssia. Kuka muistaa mitalistit?

Ilkka Kanerva lähetteli puutarhaohjeita tekstiviesteillä ja sai potkut ulkomisterin hommista, mutta ei hänestä hortonomia tulllut. Journalisti-lehden päätoimittaja Johanna Korhonen nimitettiin syyskuussa sanomalehti Lapin Kansan päätoimittajaksi ja lokakuussa sopimus purettiin luottamuspulan vuoksi. Todellinen syy oli ilmeisesti avoin seksuaalisuuden tunnustaminen.

– Yhdysvalloissa monet toivovat vuoden 2008 muodostuvan paremman huomisen kivijalaksi. Presidentti George Bushin valtakauden jälkeen maan johtoon valittiin 4. marraskuuta demokraattien presidenttiehdokas, Illinoisin osavaltion nuroempi senaattori Barack Obama. Hänen matkansa Valkoiseen taloon sinetöityi 53 prosentin kannatuksella. Vastaehdokas, republikaanien John McCain kahmi äänistä 46 prosenttia. Yhdysvalloissa Obaman kannattajat olivat sekaisin; maa sai demokraattijohtajan ja historiansa ensimmäisen mustan presidentin. Presidentinvaalien äänestysvilkkaus nousi ennätyslukemiin, yli 64 prosenttiin. (MTV)

Presidentti Martti Ahtisaari ensimmäisenä suomalaisena vastaanotti henkilökohtaisen Nobelin rauhanpalkinnon ja Suomi oli ylpeä pojastaan. Vai oliko sittenkään? Martti Ahtisaari ei saanut jatkokautta presidenttinä, eikä hänen tekemiset juuri Tarja Halosen aikana ketään kiinnostaneet. Tasavallan presidentti Tarja Halonen oli se demareista joka sai nyt loistaa.

Aikajanamme on siis kiitänyt läpi Suomen itsenäisyyden ja hieman pidemmällekin eli ajasta 1897, ihmisen matka on siis mahtavan pitkä loppujen lopuksi ja yksilöllä on valtava vaikutus yhteiskuntaan vaikka ihminen olisi näkymätön ”muurahainen”, hänellä on merkitystä. Kaikki eivät voi olla presidenttejä tai Nobelin palkittuja. Tarinamme päähenkilö Eemil ja hänen vaimonsa kuitenkin ylsivät siihen kirkkaaseen sivuosumaan, eli mummoni oli juurikin tasavallan presidentti Martti Ahtisaaren kunniavieraana, Ahtisaaren joka sittemmin sai Nobelin rauhanpalkinnon. Mummoni vain ehti kuolla kymmenen vuotta aiemmin, mutta hänen sukunsa elää ja voi suhteellisen hyvin. Kun kaksi kirvulaista löi vajaa sata vuotta sitten hynttyynsä yhteen, niin nyt sukua on reilusti yli viisikymmentä jälkeläistä.

Vuosi 2008 jää Suomessa merkkivuodeksi ikävässä mielessä, kun silloin yhdeksänkymmentäluvun laman jälkeinen reipas nousukausi taittui. Vuosi 2008 muistetaan merkkipaaluna josta lasketaan aikajanaa siihen milloin taantuma joskus loppuu, mutta siitä vielä myöhemmin enemmän.

Belgian prinsessa Eléonore syntyi ja Indonesian ex kenraali Haji Muhammed Suharto kuoli, kun hänen omaisensa olivat antaneet luvan hengityskoneen sammuttamiselle.

+3
arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu